Täydelliset ribsit hirven kyljestä: resepti

Teksti: Eija Vallinheimo  Resepti: Ari Ruoho  Valokuvat: Ville Rantalainen  22.06.2020
Hirvi ribist
Hirvenkylkiribsit vaativat tekijältään lähinnä aikaa ja ennen kaikkea malttia odotella ribsien valmistumista uunista tulevasta herkullisesta tuoksusta huolimatta.

Hirvenkylkiribsit

Ainekset annosta
1 kg hirven lihaa
suolaa
pippuria
yrttejä
4 kpl punajuuria
valmista barbeque-kastiketta
tummaa marjamehua
Valmistus
  1. Mausta liha suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jos liha on vakuumissa, se voidaan maustaa vakuumin sisällä.
  2. Hauduta lihaa uunissa niin pitkään, että liha irtoaa luusta. Sopiva aika on noin 8 tuntia 90 asteessa. Jäähdytä liha ja grillaa sitä hiukan. 
  3. Valmista barbeque-kastike. Paista punajuuria 180-asteisessa uunissa noin tunti. Kuori kypsät punajuuret ja soseuta ne. Lisää sekaan barbeque-valmiskastike. Voit lorauttaa mukaan vähän tummaa marjamehua. 
  4. Kuorruta koko liha kastikkeella. Halutessa lihan voi vielä käyttää uunissa ennen tarjoilua. 
  5. Kruunaa annos friteeratuilla perunoilla tai maa-artisokilla. 

Riistaruokaresepti joka kokille

Jahtimedian Riistaruoka-osio kasvaa jatkuvasti jokaiselle kokille sopivilla hirviresepteillä.

Hyvin valmistettu hirvenliha on ekologinen valinta lautaselle, ja ennen kaikkea suuri ruokanautinto, jonka soisi kaikkien pääsevän kokemaan.

Kokeiletko tänään pihviruokien kuningasta, Wellingtonin pihviä hirven ulkofileestä, vai maistuuko sisäfileestä chateubriand, joka kruunataan katajanmarja-bearnaise -kastikkeella?

Jos peruspotka kyllästyttää, kokeile hirvepotkaa tummassa olutliemesssä.

Villipitsa sisältää sekä hirven lihaa että hirven ruokaa - villiyrttejä!

Kaikki Jahtimedian herkulliset hirvireseptit löytyvät yhdestä paikasta