Aika päivittää metsästyskoiran ruokavalio

Mainos PrimaDog  Teksti ja kuvat: PrimaDog  21.07.2021
Ruskea labradorinnoutaja PrimaDog
PrimaDog-lähettiläs Tiina Jurvakainen käy noutajiensa kanssa kyyhky- ja sorsametsällä. Aktiivisemmilla harrastuskausilla koirien ruokavalio päivitetään energiapitoisemmaksi, jotta ne jaksavat työskennellä raskaskulkuisessakin maastossa.
Metsästyskausi on alkamassa, joten on aika tehdä katsaus metsästävän koiran ruokintaan. Tiina Jurvakaisen metsästävät labradorinnoutajat syövät metsästyskaudella proteiini- ja rasvapitoista PrimaDog Active-täysravintoa, joka vastaa hyvin aktiivisten koirien tarpeisiin.

PrimaDog-lähettiläs Tiina Jurvakainen harrastaa labradorinnoutajiensa kanssa metsästystä sekä noutajien rodunomaisia lajeja. Jurvakainen toimii ainakin toistaiseksi metsällä ainoastaan koiranohjaajana, vaikka häneltä metsästyskortti löytyykin.

Metsästysharrastus alkoi lintumetsällä 12-vuotiaan labradorinnoutaja Ennan kanssa sen nuoruusvuosina, ja tällä hetkellä harrastusta jatkaa 6-vuotias Oikku. Tavoitteena olisi, että Oikun 1,5-vuotias tytär Kumma siirtyisi myös lajin pariin tulevaisuudessa.

Yhteiseen harrastukseen kuuluvat enimmäkseen kyyhkystäminen ja sorsastaminen.

– Minulle on tärkeää, että pystyn tarjoamaan koiralle jotakin sellaista, johon se on alun perin luotu. On mahtavaa nähdä koiran silmissä sellainen palo, jota ei samalla intensiteetillä näy muissa harrastuksissamme. Koirani todella rakastavat noutamista ja käytännön metsästystä. Samalla pystymme toimimaan avuksi koirattomille metsästäjille keräämällä riistan ja mahdolliset haavakot nopeasti talteen, Jurvakainen kertoo.

 

Aktiivinen koira tarvitsee proteiini- ja rasvapitoista ruokaa

Metsästyskaudella koirien energiantarve kohoaa, jolloin ne tarvitsevat erittäin proteiini- ja rasvapitoista ravintoa. Jurvakaisen koirat syövät aktiivisina kausina viljatonta PrimaDog Active Ankka & Silli -täysravintoa, joka sisältää 55 % lihaa ja 30 % proteiinia.

Active-kuivaruoka on suunniteltu yhdessä Suomen Agilityliiton kanssa aktiivisten koirien tarpeisiin. Tuotetta testasi lähes 2000 aktiivista koiraa eri lajien parista.

Lihaisa PrimaDog Active Ankka & Silli -täysravinto vastaa hyvin aktiivisen koiran energiantarpeeseen.

Jopa 85 % testaukseen osallistuneista antoi Active -kuivaruoan maistuvuudelle arvosanan hyvä tai erittäin hyvä. Tuotteen parhaina ominaisuuksina nähtiin viljattomuus, korkea proteiinipitoisuus sekä nivelravinteet. Täysravintoon lisätyt glukosamiini, MSM ja kondroitiinisulfaatti suojaavat koiran niveliä vaurioilta ja helpottavat rustokudoksen uudistumista.

– Koiramme harjoittelevat rodunomaisia lajeja aktiivisesti kevään, kesän ja syksyn ajan tähdäten sekä kokeisiin että metsälle. Lisäksi metsästysmaastot ovat toisinaan koirille raskaskulkuisia esimerkiksi sorsastaessa. PrimaDogin Active-kuivaruoka on sopinut hyvin aktiivisille koirillemme, Jurvakainen toteaa.

 

Varmista koiran nesteytys ja palkkaus

Alkukaudesta metsästyssäät saattavat olla jopa helteisiä, jolloin on tärkeää huolehtia myös koiran nesteytyksestä. Jurvakainen käyttää nesteytyksen apuna veteen sekoitettuja PrimaDog-annosaterioita.

PrimaDogin lihaisat ja vehnättömät annosateriat ovat täysravintoja, ja niitä voi tarjota myös välipalana. Annosateriat sopivat hyvin metsästysreissuille, sillä ne eivät vaadi kylmäsäilytystä, ja ruoan voi tarjoilla koiralle suoraan pussista tai sen voi sekoittaa veteen juomiseen houkuttelemaan.

PrimaDogin annosateriat sopivat sekä täysravinnoksi että välipalaksi.

– Koiralle saattaa tulla päivän mittaan paljonkin noutoja alkusyksyn kyyhkystysreissuilla. Maukkailla PrimaDog-annostarioilla varmistan, että koirat saavat varmasti riittävästi nestettä ja energiaa työskennelläkseen myös lämpiminä metsästys- tai koepäivinä, kertoo Jurvakainen.

PrimaDogin valikoimasta löytyy myös monenlaisia koiranherkkuja harjoittelun tueksi. Jurvakainen käyttää herkkuja apuna riistan tai dummyjen luovutusten harjoittelussa, kuten esimerkiksi käsikosketuksen opettamisessa.

Ennan, Oikun ja Kumman suosikkeja ovat PrimaDog Northern Treats -herkkutangot, jotka on helppo murtaa sopivan kokoisiksi paloiksi murustamatta. Herkkuja on myös helppo kuljettaa taskussa metsäretkillä.

Oikun herkkusuosikkeja ovat viljattomat PrimaDog Northern Treats -tangot.

PrimaDogin tuotteiden testaaminen on helppoa, sillä tuotteillamme on 100 % tyytyväisyystakuu. Varmista siis koirasi jaksaminen metsästyskaudella pakkaamalla PrimaDogin tuotteet mukaan reissuun!

Info
PrimaDog – Enemmän lihaa, ei vehnää

Me PrimaDogilla uskomme, että koiran hyvinvointi alkaa ruokakupista, ja liha on koiran ravitsemuksen tärkein elementti. Siksi liha on aina tärkein raaka-aine täysravinnoissamme. Emme käytä vehnää, soijaa tai keinotekoisia maku- tai väriaineita ruoissamme.

Olemme lisänneet kaikkiin Suomessa suunniteltuihin ja Euroopassa valmistettuihin kuivaruokiimme myös superfood-sekoituksen pohjoisen yrttejä ja marjoja tukemaan koiran hyvinvointia.

Valikoimastamme löydät vehnättömät kuivaruoat, kokonaan viljattomat kuivaruoat, märkäruoat, makkarat sekä herkut ja puruluut – siis aivan kaiken, mitä koiran lajinmukaiseen ravitsemukseen ja aktivointiin tarvitset.

Tutustu lisää PrimaDogin tuotteisiin ja tarkista tuotteiden jälleenmyyjät.