HUNT Wild Ale -olut on mitä parhain riistaruokien makupari

Mainos Alberga Brewing Company Oy   Teksti: Tero Mäkinen   Resepti: Kim Palhus   15.10.2021
Riistaruoista saa loihdittua herkullisia ja helppoja annoksia.
Riistaruoista saa loihdittua herkullisia ja helppoja annoksia.
Alberga Brewing Companyn uusi HUNT WILD ALE -olut toimii mitä parhaiten riista- ja grilliruokien makuparina ruoanlaitossa. HUNT WILD ALE on tasa-painoinen ja aromiltaan miellyttävä sekä moni-uloitteinen premium ale -olut, jonka maku ei peitä ruoan omia aromeja. Olut antaa omalla aromillaan riistaruokiin sopivasti kontrastia ja tuo niiden parhaita puolia sekä ominaispiirteitä esiin.

Hirvi ja sorsa ovat metsästäjän, eränkävijän ja riistaruoasta pitävän ruoanlaittajan suosikkiraaka-aineita. Sorsan lihassa on aito riistalinnun maku ja luonne. Sorsa maustetaan usein vain perinteisillä mausteilla – pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Loimme yhdessä Rotissêur chef Kim Palhusin kanssa maukkaat riistareseptit sorsalle ja hirvenlihalle, jotka onnistuvat helposti myös kotikokeilta.

HUNT WILD ALE on helposti juotava, maultaan tasapainoinen sekä aromiltaan miellyttävä ja moniuloitteinen premium ale -olut.

Sorsa on helppo ja lempeän maukas syysruoka sekä perinteinen riistaruokien raaka-aine. Sorsan lihan maku vain paranee syksyn edetessä. Wild Duck Hunter -patonki tarjoaa mehevän makunautinnon rosépaistetulla sorsanrinnalla paholaisenhilolla höystettynä. Sorsaleipien kaverina toimii erinomaisesti omenainen punahapankaali ja persilja. Sorsalintujen perusmausteiksi riittää useimmiten suola ja pippuri.

Hirvestä voi loihtia mitä mainioimpia ja monipuolisimpia ruokia metsästyssesongin keskelle ja toimiihan hirvenliha tietysti muinakin vuodenaikoina mitä mainioimpana raaka-aineena sekä proteiininlähteenä. Hirvenliha on mureaa ja maultaan mietoa. Mitä nuorempi hirvi on kyseessä, sen mureampi liha. Ylikypsäksi paistetusta vähärasvaisesta hirvenlihasta tehty Moose Hunter Ciabatta -leipä on nopea, herkullinen ja tuhti välipala isompaankin nälkään. Hirvieläinten lihan ravintoarvot ovat hyvät terveydelle –  hirvi on mm. hyvä Omega-3:n, raudan, seleenin ja sinkin lähde.

Annoksiin voi myös lisätä mieleisensä lisukkeet – kokeile paistettuja uunijuureksia, juureslastuja tai vaikka sienisalaattia.

Testaa alla olevat reseptimme HUNT Wild Ale -oluen kera ja heittäydy makujen vieteltäväksi!

Wild Duck Hunter -patonki tarjoaa mehevän makunautinnon rosépaistetulla sorsanrinnalla paholaisenhilolla höystettynä.

Wild Duck Hunter -patonki

Ainekset annosta
2–4 kpl rosépaistettua sorsanrintaa
100 g pikkupatonki, tai puolikas pitkästä patongista
3 rkl paholaisen hilloa
2 rkl omenaista punahapankaalia
runsaasti revittyjä persiljanlehtiä
Valmistus
 1. Suolaa ja mausta nypityt sorsanrinnat rouhitulla mustapippurilla kevyesti. Laita yön yli jääkaappiin maustumaan. Nosta rinnat jääkaapista huoneen lämpöön puoleksi tunniksi. Tee viiltoja nahkaan, älä leikkaa lihaa.
 2. Laita paistinpannu liedelle, aseta sorsanrinnat kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista rinnat nousevassa lämmössä, aseta paistolämpötila kuumaksi ja paista nahkapuolta noin 3 minuuttia, käännä ja ruskista toinen puoli nopeasti. Jäähdytä ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
 3. Halkaise patonki, levitä paholaisenhillo molemmille puolille.
 4. Asettele rintaviipaleet riviin patongin sisään.
 5. Annostele punahapankaali ja ripottele persiljanlehdet päälle.
 6. Nauti kylmän HUNT WILD ALE -oluen kanssa
Moose Hunter Ciabatta -leipä on nopea, herkullinen ja tuhti välipala isompaankin nälkään.

Moose Hunter Ciabatta

Ainekset annosta
1 kpl (100 g) kauraciabattasämpylä
120 g ohuita viipaleita ylikypsäksi paistettua hirven lihaa
3 rkl Hot smoky hickory BBQ-kastiketta
4 rkl majoneesia
1 iso viipaloitu venäläinen suolakurkku
3 rkl hapankaalia
2 rkl omenaista punahapankaalia
tuoretta lehtikaalia tai muuta rapeaa salaattia
Jää- tai muuta vihreää salaattia
Valmistus
 1. Viipaloi hirvenliha (lapa, kylki, paisti tms.) ohuen ohuiksi viipaleiksi.
 2. Halkaise patonki, levitä majoneesi molemmille puolille.
 3. Asettele lehtikaali tai jokin muu rapea salaatti ja hirvenlihaviipaleet tasaisesti patongin sisään.
 4. Pursota tai sivele BBQ-kastike lusikalla
 5. Nosta hapankaali ja suolakurkkuviipaleet tasaisesti lihaviipaleiden päälle.
 6. Paina sämpylä kevyesti kiinni
 7. Nauti kylmän HUNT WILD ALE -oluen kanssa

HUNT WILD ALE sopii nautiskelujuomaksi myös sellaisenaan, mutta toimii myös hyvin erilaisten ruokien makuparina sekä yrttishottien seuralaisena. HUNT nautitaan mieluiten kylmänä ja hyvässä seurassa. HUNT on helposti juotava, maultaan tasapainoinen sekä aromiltaan miellyttävä ja moniuloitteinen premium ale -olut. Juuri tunnistettavan villihiivan tyypillisen aromin ympärille kietoutuvat käymisen hedelmäisyys ja PEKKO-humalan mukanaan tuomat kataja ja sitrus. Täyteläistä makua tasapainottaa hitaasti kehittyvä pehmeä katkeruus.

HUNT WILD ALE on saatavilla kaikista Suomen Prismoista (Panimoiden parasta -hyllypäädyt), kaikista Citymarketeista, hyvin varustelluista S-Marketeista (panimopöydät) sekä Alkon tilausvalikoimasta.

Info
Alberga Brewing Company tarjoaa korkealaatuisia makuelämyksiä

Alberga Brewing Company Oy on Espoossa vuonna 2016 perustettu korkealaatuisia käsityöläisoluita valmistava yritys. Pääkonttorimme sijaitsee Otaniemessä ja suurin osa osakkaistamme on aktiivisesti mukana yhtiön toiminnassa ja arjessa.

Stategianamme on tarjota kansainvälisesti korkealaatuisia käsityöläisoluita, jotka sopivat niin arvokkaisiin ja juhlaviin hetkiin kuin arjen rentoutumiseenkin.

Nostamme oluen sen ansaitsemaan asemaan korkealaatuiseksi seurustelujuomaksi ja ruoan aveciksi – viinin ja samppanjan rinnalle.

Seuraa meitä sosiaalisen median kanavissa ja pysy mukana makukehityksen vauhdissa. Lue lisää: www.albergabrewing.com