Ifin kotivakuutusetu Suomen Metsästäjäliiton jäsenille

Mainos IF Vakuutus  Teksti: Anne Nyman  Valokuvat: Getty Images  04.05.2023
Metsästäjä metsästyskoiransa kanssa
Ifin laajaplus-kotivakuutus on Suomen laajin turva talollesi ja irtaimistollesi.
Hyvä ja riittävän kattava kotivakuutus omakotiasujalle turvaa rakennuksen ja irtaimiston lisäksi myös pihan muut rakennukset paljuineen ja autokatoksineen. Jäsenetuna saat uuden kotivakuutuksen ensimmäisen kuukauden nyt maksutta.

Mitä apua kotivakuutuksesta on metsästäjälle? Koostimme yhteen laajoihin kotivakuutuksiimme liittyviä tärkeimpiä asioita ja annamme asiantuntijamme kertoa niistä olennaisimmat.

Kotivakuutus turvaa aseet ja varusteet metsästysreissussa

– Aina ei tule ajatelleeksi, että kotivakuutus turvaa kodin, irtaimiston ja piharakennusten lisäksi myös matkatavarat metsästysreissussa, toteaa Ifin kotivakuutusten tuotepäällikkö Jussi Lindström. Jos siis suuntaat metsästysreissulle vaikkapa Lappiin, kotivakuutus turvaa varusteesi ja aseet.

­­– Jos sinulla on perustason tai laaja kotivakuutus, yksittäinen ase korvataan 5 000 euroon asti. Laajaplus-kotivakuutuksemme on kaikkein kattavin vaihtoehto ja silloin aseita korvataan enintään 17 000 euroon asti. Jos sinulla on tätä kalliimpia aseita, ne tulee vakuuttaa erikseen, Lindström neuvoo.

Kotivakuutus korvaa myös arvokkaan saaliin, jos pakastin hajoaa

Riista on astetta arvokkaampaa lihaa ja metsästyskauden päätteeksi monilla metsästäjillä pakastimesta löytyy esimerkiksi hirvenlihaa.

– Jos pakastin päättää sanoa sopimuksen irti kesken kaiken, niin menetys on suuri jo pelkästään rahallisesti ja metsästykseen on usein käytetty myös paljon aikaa. Vakuutus ei tuo takaisin pilalle mennyttä sisäfilettä, mutta rahallinenkin korvaus on hyvä lohtu, muistuttaa Lindström.

Kotivakuutus turvaa myös vastuuasioissa

Perinteisesti metsästysseuran jäsenillä on seuran ottama ryhmävakuutus, jolla saa hyvän turvan koko porukalle. Moni seuran jäsen metsästää kuitenkin myös seuran ulkopuolella pienriistaa tai pienpetoja. Vahinkoja voi sattua sekä varusteille että koiralle.  

– Laajat kotivakuutuksemme sisältävät myös vastuuvakuutuksen ja oikeusturvavakuutuksen. Nämä turvat auttavat riita- ja rikosasioissa silloin, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingon jollekin toiselle, Lindström sanoo. – Mutta tietenkin, jokainen tapaus arvioidaan aina tapauskohtaisesti, Lindström jatkaa.

Suomen kattavin kotivakuutus on Ifin laajaplus

Ifin laajaplus-kotivakuutus on Suomen laajin turva talollesi ja irtaimistollesi. Vakuutuksesta korvataan mm. vedestä aiheutuneita vahinkoja, kun vesi on läpäissyt vesikaton tai märkätilan vesieristeen. Lisäksi voidaan korvata tuhoeläinten tai lahottajasienen talon rakenteille aiheuttamia vahinkoja.

– Edellä mainitut kosteus- ja tuholaisvahingot ovat luonteeltaan hitaasti syntyviä vahinkoja, joita kotivakuutukset eivät yleensä kata, mutta sattuessaan ne voivat olla mittavia ja kalliita korjauttaa, Lindström pohtii.

– Laajoihin omakotitalon vakuutuksiimme kuuluu myös ainutlaatuisia maksuttomia palveluita kodin kunnossapitoon, kuten tuhoeläintorjuntapalvelu. Yleisiä torjuttavia tuhoeläimiä ovat mm. hiiret, rotat, muurahaiset ja ampiaiset.

Kunnon koti – talotarkastus ja puhelinpalvelu maksutta

Jos valitset Ifin laajan tai laajaplus-kotivakuutuksen, saat halutessasi maksutta ainutlaatuisen Kunnon koti -palvelun, jota et saa muista vakuutusyhtiöistä. Palveluun kuuluu neljän vuoden välein tehtävä talotarkastus ja puhelinpalvelu.

Talotarkastuksen tekee Ifin yhteistyökumppani, rakennusalan asiantuntija Anticimex, joka käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa vinkkejä turvalliseen asumiseen ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Vinkkejä talon kunnossapitoon saat myös puhelimitse. Palvelun arvo on 500 € eikä saatu arvio vaikuta vakuutusturvaan.

Tutkitusti edullisin laaja kotivakuutus Suomessa

Ifin laaja kotivakuutus osoittautui Suomen edullisimmaksi viimeisimmässä Kuluttaja-lehden vertailussa. **

– Vaikka hinta on kohdallaan, emme ole lähteneet tinkimään vakuutuksiemme laadusta emmekä korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Joten, kun mietit kodillesi ja irtaimistollesi sopivinta vakuutusta, muista vertailla hinnan lisäksi myös vakuutuksen kattavuutta ja siihen kuuluvia lisäpalveluita, Lindström muistuttaa lopuksi

Tutustu kotivakuutusetuun tästä

Jos koirallasi on Ifin koiravakuutus, voit ottaa yhteyttä etäeläinlääkäriin maksutta kolme kertaa vuoden aikana.

Metsästäjä, oletko vakuuttanut metsästyskoirasi?

Suomen Metsästäjäliiton vakuutusturva ei kata metsästyskoirille sattuneita vahinkoja. Siksi koira kannattaa vakuuttaa erikseen. Ifin koiravakuutuksen helppo ja yksinkertainen omavastuu takaa korvauksen myös pienemmissä lääkärikuluissa.

Etäeläinlääkärin apua matkankin päähän

Etäeläinlääkärin avulla saat nopeasti neuvoja ja ohjeita metsästysretkelle, mökille tai muualle, kun eläinlääkäriin pääsy on matkan takana ja koiralle sattuu tapaturma tai se sairastuu. Kun lataat älypuhelimeesi tai tablettiin maksuttoman FirstVet -sovelluksen, voit soittaa etäeläinlääkärille videopuhelun, jonka avulla hän voi arvioida koirasi tilannetta ja antaa neuvoja.

Noin kolme neljästä tapauksesta ratkeaa jo etäeläinlääkärin puhelun aikana joko kotiohjeilla tai kehotuksena hakeutua hoitoon, jos tilanne ei parane etäeläinlääkärin antamilla kotihoito-ohjeilla.

Jos koirallasi on Ifin koiravakuutus, voit ottaa yhteyttä etäeläinlääkäriin maksutta kolme kertaa vuoden aikana.

Tutustu Ifin koiravakuutukseen