Koti turvassa – hyvällä mielin metsällä

Mainos Verisure  Teksti ja kuvat: Verisure  27.10.2022
Verisuren kyltti
Monia metsästäjiä askarruttaa jättää koti tyhjäksi niin lyhyeksi kuin pidemmäksikin aikaa. Esimerkiksi kotiin ilman valvontaa jäävät ampuma-aseet aiheuttavat huolta kodin turvallisuudesta.

Verisuren asiakas Jouko Lehtinen kertoo, miksi päätyi aikanaan suojaamaan kotinsa Verisuren hälytysjärjestelmällä.

− Hankimme järjestelmän alun perin jo viitisentoista vuotta sitten, kun kävin töissä toisella paikkakunnalla. Työpäivät venyivät, ja kotiin yksin jäävät ampuma-aseet ja toisaalta muun perheen turvallisuus huolettivat, Jouko kertoo.

Hälytysjärjestelmän hankittuaan Jouko on voinut levollisin mielin lähteä metsälle tai muille pidemmille reissuille. Nyt hän tietää, että hälytyskeskus valvoo ja hälyttää paikalle apua, jos jotain ikävää sattuu.  Vartijoiden ja pelastusviranomaisten turvallisuuden kannalta on myös tärkeää, että Verisurella on tieto taloudessa olevista aseista.

Kohta kolme vuosikymmentä samalla paikalla asunut Jouko toteaa, että jo Verisuren tarroilla on ollut rauhoittava vaikutus ja turhan liikenteen määrä talon läheisyydessä on vähentynyt huomattavasti.

Joukon perheen hälytysjärjestelmä päivitettiin vastikään uudempaan, ja nykyään kodin ovia vahtii pelkän ovimagneetin ja turvatarran sijasta tärinäilmaisin, joka tunnistaa mahdollisen murtoyrityksen jo siinä vaiheessa, kun ovea aletaan kopeloida. Uusi sireeni mahdollistaa suoran kuulo- ja puheyhteyden hälytyskeskuksen kanssa. Sireenin avulla tilanteesta saadaan äänitodisteet ja hälytyskeskus pääsee kertomaan asukkaille paikalle hälytetystä avusta. Samalla hälytyskeskus kehottaa tunkeutujaa poistumaan paikalta. Vanhan liiketunnistimen sijasta Joukon kotona on nyt kameraliiketunnistin, joka lähettää hälytystilanteessa reaaliaikaista videokuvaa hälytyskeskukseen. Sen avulla hälytyskeskuspäivystäjä näkee tilanteen kulun ja voi tarvittaessa hälyttää paikalla vartijan lisäksi poliisin. Kodin ollessa tyhjillään kameralla voi tarkistaa, että kotona on kaikki hyvin.

Uudistetulla järjestelmällä hälytyskeskus voi myös karkottaa tunkeutujan ZeroVision-näköesteen avulla jo ennen kuin apu ehtii paikalle. Lisäksi ulkoalueita voidaan valvoa videokameroilla. Hälytystilanteessa hälytyskeskus saa näin tiedon myös kodin ulkopuolisista tapahtumista.

Monipuolinen järjestelmä

Joukon mukaan parasta Verisuren järjestelmässä on sen monipuolisuus. Hälytystä voi pitää päällä kodin ollessa tyhjillään, lemmikkien ollessa paikalla tai silloin, kun on itse kotona.

Uusitun järjestelmän mukana Lehtisten elämään tuli myös Verisure-sovellus, jonka avulla kodin tilanteen voi tarkistaa myös etänä. Sovelluksesta löytyy esimerkiksi lämpötilojen seuranta, joka varoittaa, mikäli lämpötila laskee tai nousee yli asetettujen raja-arvojen.

Sovellus ilmoittaa myös sähkökatkoista, ja sen kautta pääsee ohjaamaan etänä koko hälytysjärjestelmää. Paljon luonnossa liikkuvalle sovellus sisältää myös Guardian-ominaisuuden, eli henkilökohtaisen sos-painikkeen, jonka avulla saa vahingon sattuessa apua vaikka keskellä metsää.

Murtoturvan ohella paloturvallisuus on tärkeä osa kodin turvallisuudessa.

Nykypäivänä Verisuren kotipaketteihin kuuluu aina myös paloturva. Sarjaan kytketyt palohälyttimet reagoivat varhaisessa vaiheessa ja herättävät perheenjäsenet puheäänellä sikeästäkin unesta. Puheyhteyden avulla hälytyskeskus voi auttaa ja ohjeistaa perheenjäseniä hätätilanteessa. Kuvavarmennus takaa sen, että palokunta voidaan hälyttää myös tyhjillään olevaan kotiin. Sen avulla hälytyskeskus myös tietää, jos kodissa on esimerkiksi lemmikkejä pelastettavana.

−Voin lämpimästi suositella Verisuren palveluita kaikille kanssametsästäjille ja luonnossa liikkujille, Jouko toteaa.

Haastateltavan nimi on  muutettu asian arkaluontoisuuden takia.

Info
Tutustu jäsenetuihin

Metsästäjäliiton jäsenille on tarjolla jäsenetuja. Tutustu jäsenetuihin täällä.