Pohjoismaiden suurin erätapahtuma on täynnä tunnelmaa ja ajankohtaista asiaa

Mainos Riihimäen Kansainväliset Erämessut  Teksti ja kuvat: Riihimäen Kansainväliset Erämessut  22.04.2024
Erämessut goes Range – Benelli Show -tapahtuma järjestetään Lopen ampumaradalla Erämessujen aikana. Davide De Carolis on tämän ohjelman tähtenä.
Erämessut goes Range – Benelli Show -tapahtuman päätähtenä esiintyy italialainen näytösampuja Davide De Carolis, joka pitää hallussaan useita eri maailmanennätyksiä ampuma-aseilla suoritetuissa extreme -tempuissa.
Kansainväliset Erämessut järjestetään tulevana kesänä Riihimäen Urheilupuistossa 7.–9. kesäkuuta. Messut tarjoilevat kattavan sisältökokonaisuuden aina maanpuolustuksesta näyttävään showammuntaan sekä eräkirjojoista ja -kirjailijoita eräalan kiinnostavimpiin uutuuksiin.

“Tämän vuoden Erämessuista tulee upeat. Mukana on sekä uusien ja vanhojen tuttujen näytteilleasettajien lisäksi paljon uusia sisältöjä”, messujohtaja Ninni Manninen paljastaa. 

Täysin uusiin sisältökokonaisuuksiin lukeutuvat muun muassa MaanpuolustusAreena, Eräkirjamessut ja Erämessut goes Range – Benelli Show.

MaanpuolustusAreena järjestetään Erämessujen ensimmäisenä päivänä perjantaina 7. kesäkuuta. Areenalla keskustellaan maanpuolustuksen ajankohtaisista aiheista. Sisältönä ovat maanpuolustuksen innovaatiot, Nato sekä kyberturvallisuus. 

Kirjat ja kirjailijat esillä 

Toinen Erämessuilla nähtävä uusi ja mielenkiintoinen sisältökokonaisuus on Eräkirjamessut. Eräkirjamessut on ideoinut kirjailija, toimittaja ja sisältöstrategi Monni Himari, joka on myös itse intohimoinen kalastaja.

Eräkirjamessuille tulee workshoppeja, kirjailijahaastatteluita, paneeleita sekä tietenkin erä- ja luontokirjoja myyviä yrityksiä. Himari on suunnitellut Eräkirjamessuja jo pitkään.

“Ystäväni Joppe Ranta on ollut Erämessuilla juontajana ja hän ehdotti, että mitä jos nämä kaksi asiaa yhdistettäisiin. Pidin heti ideasta, näin mahdollisimman moni pääsee käymään tässä uudessa tapahtumassa”, Himari toteaa. 

Myös Erämessujen ohjelmalavoihin tulee muutoksia. Erämessukonkarit Mikko ”Peltsi” Peltola ja Joppe Ranta vetävät yhdessä Nuotiopiiriä. Nuotiopiiri on uusi ohjelmalava, jossa esillä ovat kaikki tapahtuman teemat – metsästys, kalastus, retkeily ja luonto. Vastuun kalastusaltaan ohjelmasta suosittuine kalankäsittelynäytöksineen ottaa Kalastajan Kanava.

Kansainväliset Erämessut ovat Suomen vanhin ja samalla suurin eräalan tapahtuma. Messuihin on tutustunut vuodesta 1972 lähtien jo yli miljoona kävijää.

Koiran ja karhun kohtaaminen 

Suomen Kennelliitto tuo Erämessuille konekarhun, jonka avulla testataan koirien haukkukykyä ja metsästysominaisuuksia. Konekarhu on oikea ja täytetty karhu, jonka aito karhun haju on peräisin löyhkäisistä pesäpahnoista. 

“Konekarhunäytökset ovat paitsi näyttäviä myös erittäin mielenkiintoista seurattavaa”, Kennelliiton Hannu Liedes kertoo. 

Kennelliitto järjestää messuilla myös suosittuja noutajakoirien näytöksiä, joissa nähdään ihmisen ja koiran välistä yhteistoimintaa parhaimmillaan.

Konekarhunäytöksissä testataan koirien haukkukykyä ja metsästysominaisuuksia. Lisäksi niissä analysoidaan, mitä koiran käyttäytyminen kertoo sen suhtautumisesta karhuun.

Valokeilassa extremeampuja 

Teuvo Louhisola Oy, Lopen ampumarata ja Kansainväliset Erämessut järjestävät yhteistyössä Lopen ampumaradalla näytösammuntaa Erämessujen aikana.

Erämessut goes Range – Benelli Show -tapahtuman tähtenä on italialainen showampuja Davide De Carolis, joka pitää hallussaan muun muassa viittä eri maailmanennätystä ampuma-aseilla suoritetuissa extreme -tempuissa. Show kestää puoli tuntia ja sen juontaa Kristo Salminen.

“Davide De Carolis esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Luvassa on ennennäkemätön show, joka on täynnä yllätyksiä ja äärimmäisiä suorituksia”, Teuvo Louhisola Oy:n toimitusjohtaja Nina Holmberg hehkuttaa. 

Näytösaikojen ulkopuolella yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan valvotusti eri maahantuojien ja valmistajien aseita. 

Tapahtuma on Erämessujen kävijöille maksuton ja tapahtumapaikalle on messualueelta bussikuljetus. Bussit kulkevat Lopen ampumaradan ja messualueen väliä kaikkina päivinä.

Info
Kansainväliset Erämessut
  • 7.–9.6.2024
  • Liput ennakkoon verkosta Lippu.fi tai messuportilta
  • Aukioloajat:
    • Perjantaina 10–18
    • Lauantaina 10–18
    • Sunnuntaina 10–17
  • Lisätietoa: www.eramessut.fi