Uudistuneet Erätaika-messut houkuttavat ennätysyleisöä Kuopioon

Mainos Erätaika-messut  Teksti ja kuvat: Erätaika-messut  01.04.2024
Metsästäjä ja koira syksyisessä sorsapassissa
ERÄTAIKA-messut luovat elämyksellisyyttä metsästäjälle huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Kuopiossa.
Sorsasalon raviradalla huhtikuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävillä elämyksellisillä erämessuilla on luonto lähellä ja taivas kattona.

Hyväksi havaitun viisauden mukaan pyörää ei kannata keksiä uudestaan, eikä toki erämessujakaan. Päivitystä silti kumpikin aika ajoin kaipaavat.

”Nyt ensimmäistä kertaa ulkona järjestettävillä Erätaika-messuilla on sananmukaisesti luonto lähellä ja taivas kattona”, perustelee messupäällikkö Tapio Multasuo Savon Erämessujen paikanvaihtoa Kuopio-hallista Sorsasalon raviradalle.

Vuodesta 1995 alkaen Kuopiossa järjestettyjä Erätaika-messuja voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi alan tunnetuimmista tapahtumista Suomessa. Parhaimmillaan messuilla on vieraillut kolmen päivän aikana noin 25 000 kävijää.

Tänä vuonna huhtikuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävään elämykselliseen Erätaikaan Multasuo uumoilee jopa 30 000 kävijän ylitystä.

”Jos sää vähänkin suosii, siihen on kaikki ennusmerkit olemassa. Näytteilleasettajatkin ovat olleet vilkkaasti liikkeellä.”

Jos saalista ei erämessuilta mukaan saakaan, niin ainakin voi testata itselle sopivimmat aseet ja tarvikkeet.

Ampumatunneli ensimmäistä kertaa erämessuilla

Messupäällikön optimismiin on helppo yhtyä. Otetaan erinomainen esimerkki. Koskaan aiemmin Suomessa ei ruutiaseita ole päässyt koeampumaan messualueella. Vähintään on pitänyt matkustaa ampumaradalle.

”Meillä ampuminen tapahtuu ohjatusti ja valvotusti merikonteista rakennetussa ampumatunnelissa”, Multasuo kertoo poliisin suhtautuneen järjestelyihin myönteisesti.

”Lopullinen lupapäätös annetaan lähempänä messuja.”

Sorsasalon raviradan 17 hehtaarin näyttelyalueella pääsee kokemaan monta muutakin ulkoilmaharrastetta aidosti paikan päällä, eikä vain hypistelemään.

”Ensi kertaa on myös mönkijä- ja maastopyörärata, joissa tuotteita voi testata toden teolla.”

Tämän kevään ERÄTAIKA-messuilla nähdään joka päivä useita metsästyskoiranäytöksiä.

Lohenkalastusta, metsästyskoiria ja erämaailma

Raviradan keskuslampeen istutetaan lohia kalastettavaksi.

”Kalastuksen ja välinetestauksen ohella lammessa voi meloa kanooteilla ja kokeilla muitakin vesikulkupelejä.”

Eräs elämyksellisen messutapahtuman monista vetonauloista löytyy Uittokaluston yhdessä jousiampujien kanssa rakentamasta erämaailmasta.

”Siellä pääsee testaamaan jousiaseita, optiikkaa ja ehkä jossakin paikassa myös pimeänäkölaitteita”, messupäällikkö Multasuo paljastaa visiotaan, joka vielä maaliskuun puolivälissä oli työn alla.     

Eivätkä Erätaika-messut olisi Erätaika-messut ilman metsästyskoiria. Onhan tapahtumajärjestäjänä toimivan Savon Erämessut Oy:n taustalla Pohjois-Savon Ajokoirayhdistys ja Pohjois-Savon Pystykorvakerho.

”Koirillekin tällainen ulkoilmatapahtuma on paras mahdollinen vaihtoehto.”

Sorsasalon raviradalla, Kuopiossa, järjestettävillä Erätaika-messuilla kävijät pääsevät käytännössä testaamaan myös monenlaista optiikkaa.

Ainutlaatuisen messutunnelman salaisuus

Joka toinen vuosi Kuopiossa järjestettävästä valtakunnallisesta erämessusta on varttunut vuosien varrella ainutlaatuinen tapahtuma. Se ei ole pelkästään markkinavoimien vietävissä, vaan Erätaika- on tullut tunnetuksi kekseliäisyydestään ja viihtyisästä tunnelmastaan.

Sellainen ei synny pakottamalla, vaan leppoisan savolaistunnelman salaisuus piilee reipashenkisessä talkooväessä.

”Jäsenistöä koirayhdistyksissä on noin 1500 ja heistä moni osallistuu innolla messuille.”

Tapio Multasuo kertoo näidenkin messujen valmistelun alkaneen jo vuosi sitten. Työtä on ollut paljon jo pelkästään messualueen vaihtumisen myötä.

Tapahtuma on nyt kaikin puolin ihanteellisella paikalla.

 ”Sorsasalon raviradan vieressä on laaja parkkialue. Myös julkisen liikenteen kanssa on sovittu erittäin edullisista bussilipuista paikan päälle”, messupäällikkö myhäilee liikennejärjestelyidenkin olevan tip top.

ERÄTAIKA-messuilla tavataan ja kerrotaan ne mehevimmät metsästystarinat!

Tervetuloa elämyksellisille ERÄTAIKA-messuille Kuopioon 26.–28.4.2024!