Koiran oikealla ruokavaliolla puhtia metsälle

Mainos Prima Pet  Teksti ja kuvat: Prima Pet  30.09.2020
Prima Pet
Ota mukaasi jahtireissuille siis PrimaDogin koiranruokatuotteet, joilla tuet koirasi hyvinvointia ja jaksamista sekä helpotat koiran ruokintaa metsällä!
Metsästysharrastaja Niina Siironen ottaa lintukoiriensa ruoan valinnassa huomioon ruoan sisällön, saatavuuden, säilyvyyden sekä helppouden. PrimaDogin lihaisat uutuustuotteet sopivat erinomaisesti metsästyskoiran monipuoliseen ruokintaan.

Metsästyskoiran ruokinta edellyttää koiranomistajalta huolellista suunnittelua. Aktiivinen koira tarvitsee runsaasti proteiinia ja rasvaa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Metsästysharrastaja Niina Siironen harrastaa saksanseisojiensa Rudyn ja Moonan kanssa lintujen metsästystä. Pyyntireissuihin liittyy monenlaisia koiran ruokintatilanteita.

– Meillä on metsästyskaudella käytössä koirien ruokinnassa PrimaDogin Active-täysravinto, PrimaDogin annosateriat, raakalihaa sekä erilaisia koiranherkkuja. Metsästyskaudella huomaa nopeasti koiranruoan sopivuuden seuraamalla koiran työskentelyä, painoa ja lihaksistoa. Jos koiran ruokinta ei ole kunnossa, koiralla ei riitä energiaa työskennellä tehokkaasti ja sen palautuminen on hitaampaa, kertoo Siironen.

 

Energiaa metsästyskoiralle lihaisasta täysravinnosta

PrimaDog Active Ankka & Silli on viljaton ja maissiton koiran täysravinto aktiivisille koirille. Lihaisa tuote on suunniteltu vastaamaan koiran kohonneeseen energiantarpeeseen sekä tukemaan koiran nivelten ja lihaksiston toimintaa. Täysravinto on kehitetty yhdessä Suomen Agilityliitto SAGI:n kanssa.

Uusi PrimaDog Active Ankka & Silli on suunniteltu aktiivisen koiran tarpeisiin

Tuotetta testasi ennakkoon satoja aktiivisia agilityharrastajia ja lähes 2000 koiraa. Testaajista 60 % piti korkeaa proteiinipitoisuutta tärkeimpänä koiranruoan valintakriteerinä. Active-täysravinto sisältää 55 % hyvin siedettyä ankanlihaa, joka on erinomainen proteiininlähde.

Kuvateksti: 60 % Active-täysravinnon testaajista piti korkeaa proteiinipitoisuutta tärkeimpänä koiranruoan valintakriteerinä.

Siironen ottaa koiranruoan valinnassa huomioon ruoan sisällön sekä sen saatavuuden, säilyvyyden ja helppouden.

– Active-täysravinnossa on rasvaa 22 % ja proteiinia 30 %, mikä on vaikuttanut sopivalta suhteelta koirillemme. Nappuloista riittää kokemuksemme mukaan puhtia raskaisiinkin metsästyspäiviin, toteaa Siironen.

85 % testaajista piti Active-täysravinnon maistuvuutta hyvänä tai erittäin hyvänä.

Lisäksi maistuvuus on Siirosen mukaan iso osa koiranruoan valintaa, sillä laumaan kuuluu myös nirsompi koira.

– Active-täysravinto on maistunut erinomaisesti lauman nirsoilijalle. Tuote on sopinut hyvin myös ystävieni herkkävatsaisemmille koirille, Siironen summaa.

 

Pakkaa mukaan metsästysolosuhteisiin sopivat välipalat ja herkut

Koiranruoan helppouden ja säilyvyyden tärkeys korostuu erityisesti pitkillä metsästysreissuilla.

– Matkustamme metsästysalueille satoja kilometrejä ja yöpymispaikoissamme on useimmiten puutteelliset kylmäsäilytysolosuhteet. PrimaDogin annosateriat toimivat kätevänä välipalana metsästysreissussa, sillä ne on helppo pakata reppuun eivätkä ne vaadi kylmäsäilytystä, Siironen kertoo.

Siironen saattaa sekoittaa annosaterioita kuivaruoan joukkoon tai tarjota ne välipalaksi veden seassa, mikä puolestaan lisää koiran nesteensaantia sekä antaa lisäenergiaa päivään. Annosateriat voi myös tarjota koiralle metsässä kätevästi suoraan pakkauksesta.

PrimaDogin laajasta valikoimasta löytyy myös erityyppisiä herkkuja monenlaiseen makuun ja tarkoitukseen. Siironen käyttää itse koiranherkkuja erilaisissa koulutus- ja palkitsemistilanteissa kuten passissa, noudossa tai luokse tulossa.

Herkkujen valinnassa Siironen kiinnittää huomiota niiden säilyvyyteen, maistuvuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Siironen tarjoaa herkut yleensä palkitsemistilanteissa pieneksi paloiksi pilkottuina.

PrimaDog Northern Treats -uutuusherkut sopivat hyvin koirien palkkaukseen metsästysretkille. Koira aktivoituu hyvin tuotteen herkullisesta mausta ja lihaisasta tuoksusta. Tuote on myös helppo murtaa käsin murustelematta.

Ota mukaasi jahtireissuille siis PrimaDogin koiranruokatuotteet, joilla tuet koirasi hyvinvointia ja jaksamista sekä helpotat koiran ruokintaa metsällä!

Info
Kolme jahtikoiran herkkuvalintaa metsälle

PrimaDog Active Ankka & Silli -täysravinto

 • Aktiivisille koirille
 • Viljaton täysravinto
 • Korkea proteiinipitoisuus 30 %
 • Ei soijaa, maissia tai perunaa

PrimaDog-annosateriat

 • Kätevä reissueväs
 • Vehnätön ja soijaton
 • Helppokäyttöinen pakkaus
 • Ei säilöntä- tai väriaineita

PrimaDog Northern Treats -herkut

 • Palkitsemiseen ja herkutteluun
 • Ei viljaa, lisättyä sokeria tai soijaa
 • Runsaasti lihaa, sisältää pohjoisen marjoja
 • Helppo paloitella

Tutustu lisää PrimaDogin lihaisiin tuotteisiin ja tarkista tuotteiden jälleenmyyjät.