Monipuolinen ampumaurheiluviikonloppu Nilsiässä

Teksti ja kuvat: Vilma Heikkonen  17.06.2024
Liina Laine
Kokenut kisaaja Liina Laine otti myös osaa Nilsiän kilpailihin. Tällä kertaa viikonloppu oli Laineen sanoin ailahtelevainen.
Nilsiässä kisattiin 7.-9.6. eurooppalaisen ja pohjoismaisen metsästysammunnan SM-kisat.

Kisat olivat osoitus siitä, kuinka ampumaurheilu yhdistää ihmisiä eri ikäryhmistä ja taustoista. Vaikka kilpailuhenki on kova, vallitsee tapahtumissa kuitenkin ystävällinen ja kannustava ilmapiiri. Osallistujat pääsevät paitsi testaamaan omia taitojaan, myös jakamaan kokemuksia ja oppimaan toisiltaan.

Compak-kisa käynnissä

Nilsiässä koettiin ampumaurheilun monimuotoisuus, kun ampujat kokoontuivat kilpailemaan eri lajeissa. Tapahtuma houkutteli osallistujia niin pitkän linjan konkareista uusiin tulokkaisiin, ja tarjosi alustan niin omien taitojen testaamiseen kuin metsästysharrastuksen tukemiseen.

Juuso Rämä otti rennosti ennen kilpailusuoritusta.

Kymeen piiriä edustavalla Juuso Rämällä on noin 15 vuoden harrastustausta, hän  lähestyy kilpailuja rennolla asenteella.

"Nykyään ammun omaksi iloksi ja tukemaan metsästysharrastusta," hän kertoo. Vaikka harjoitusmäärät ovat pieniä, Rämä nauttii mahdollisuudesta edustaa piiriään, suuria odotuksia hän ei aseta tuloksen suhteen.

Kyntäjien perhe kiertää kisoja yhdessä. Kuvassa Ville, Timo ja Linda Kyntäjä.

Timo Kyntäjä on puolestaan kokenut ampumaurheilija, jolla harrastustaustaa on noin 40 vuotta. Kyntäjä on saavuttanut mestaruuksia niin eurooppalaisissa kuin pohjoismaisissa lajeissa. Viimeisimmissä kilpailuissa Nilsiässä hän saavutti neljännen sijan S60-sarjassa ja voitti compak-lajin uusinnan kautta. Kyntäjä korostaa ampumaurheilun yhteisöllisyyttä ja iloitsee siitä, että hänen lapsensa ovat myös innostuneet lajista.

Linda ja Ville Kyntäjä, Timon lapset, ovat löytäneet tiensä isän mukana ampumaurheilun pariin. Linda on siirtynyt ampumahiihdosta ampumaurheiluun ja voitti Nilsiässä nuorten sarjan pohjoismaisessa metsästysammunnassa, kun taas Ville voitti samana päivänä compakin. Molemmat arvostavat lajien monipuolisuutta.

Aseet punnittiin ennen kisaa.

Varsinais-Suomesta saapunut Liina Laine (kansikuva) puolestaan kertoo viikonlopun sujuneen hyvästä tunnelmasta huolimatta teknisesti hieman ailahtelevasti. Ampumaurheilun haasteet ovat pitäneet hänet motivoituneena, ja erityisesti lajin sosiaalinen puoli tekee kilpailutapahtumista mukavia.

Info
Eurooppalaisen ja Pohjoismaisen metsästysammunnan tulokset

Eurooppalaisen metsästysammunnan SM-kisojen tulokset näet täältä 

Pohjoismaisen metsästysammunnan SM-kisojen tulokset näet Täältä