Kansainvälisiä tuulia Laitilassa

Teksti ja kuvat: Antti Saarenmaa  13.06.2023
MS Laitilan Kaiku isännöi tämänvuotiset kansainvälisten metsästysammuntojen SM-kisat.
MS Laitilan Kaiku isännöi tämänvuotiset kansainvälisten metsästysammuntojen SM-kisat. Sunnuntain joukkuekilpailuissa sijoittuneita: Varsinais-Suomi, Pohjanmaa ja Satakunta.
Suomen Metsästäjäliiton kansainvälisten metsästysammuntojen SM-kilpailut 2023, Laitila 10.-11.6.

Suomen metsästäjäliiton kolmas SM-kisaviikonloppu vietettiin Laitilassa kesäisissä tunnelmissa. Metsästysseura Laitilan Kieku isännöi tämänvuotiset SM-kilpailut haulikko- ja kivääriradoillaan, joilla lauantaina miteltiin pohjoismaisen metsästysammunnan ja sunnuntaina eurooppalaisen metsästysammunnan SM-sijoituksista, perjantain ollessa varattuna harjoittelulle.

Kilpailijoita riitti lauantaille 75 ja sunnuntaille 66, monen kilpailijan ottaessa osaa kumpaankin lajiin. Lisäksi viikonlopun aikana nähtiin yksi SE-suoritus, Suur-Savon Kari Rouhiaisen ampuessa lauantaina sarjassaan S70 324 pistettä.

Joukkuekilpailut

Varsinais-Suomi, Satakunta ja Pohjanmaa hallitsivat joukkuekilpailuita kumpanakin päivänä, lauantaina Satakunnan viedessä kärkisijan Varsinais-Suomesta vain pisteen erolla, ja sunnuntaina Varsinais-Suomen joukkueen hallitessa kilpailupäivää, Pohjanmaan joukkueen tullessa toiseksi ja Satakunnan päätyessä pronssille.

Uusinnat

Uusintoja ammuttiin lauantaina miltei jokaisen lajin kärkisijoista, ja samaten sunnuntaina, jolloin Juho Ylijoki ja Kalle Mäkinen ratkoivat luodikon kärkipaikkoja ja Pekka Seppä ja Janne Huotari pronssimitalia.

Katso kuvakollaasi päivästä

Ville Määttänen korjasi Y-sarjan kultamitalin ja 32” tv:n parempaan talteen.
Juho Ylijoen työkalu valmiina uusinta-ammuntaan.
Palkintopöydältä löytyi mitalien lisäksi sijoittuneille patruunoita ja tuotepalkintoja
Info
Viikonlopun tulokset löytyvät hirviurheilu-sivustolta

Pohjoismainen metsästysammunta https://www.hirviurheilu.com/races/5022

Eurooppalainen metsästysammunta https://www.hirviurheilu.com/races/5023