Metsästysammunnan SM-kilpailu tarjosi karvaita pettymyksiä ja täydellisiä onnistumisia

Valokuvat: Anna Grenfors  Teksti: Eija Vallinheimo  25.07.2021
SM-kisat Lopella
Oranssit savikiekot pirstoutuivat ja hirvitaulut saivat osumaa, kun Metsästäjäliiton ja Sakon 100-vuotisjuhlakisat käytiin hienossa ja aurinkoisessa säässä Lopen ampumaradalla. Kilpailu tarjosi osallistujille – kuten kilpailut yleensä – sekä pettymyksiä että hienoja onnistumisia.

Metsästysammunnan kilpailut järjestettiin vuoden tauon jälkeen tänä vuonna Lopen ampumaradalla 22.−25. heinäkuuta. Kyseessä olivat vuoden suurimmat metsästysammunnan kilpailut, sillä päivien aikana nähtiin lähes 1 200 suoritusta. Vaikka kilpailut voitiin tänä vuonna koronasta huolimatta järjestää, osallistujien määrä oli hiukan aikaisempia vuosia pienempi. Moni osallistujista kertoikin harjoittelun jääneen koronan takia aikaisempaa vähemmälle. Tunnelma oli kuitenkin sekä kilpailijoiden, järjestäjien että katselijoiden joukossa leppoisa ja monelle kilpailua tärkeämpi asia näytti olevan vanhojen tuttujen tapaaminen ja kuulumisten vaihtaminen. Kilpa-ammunta ja metsästys selkeästi luovat tilaisuuksia luoda elinikäisiä ystävyyksiä!

Juhlavuosi toi lisävärinää kisoihin

Tänä vuonna SM-kilpailulla juhlistettiin myös Metsästäjäliiton 100-vuotista taivalta. Myös Riihimäellä sijaitseva ase- ja patruunatehdas Sako viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan. Lopen SM-kilpailut olivat myös Sakon juhlakisat.

SM-kilpailussa ammuttiin neljää eri lajia, joista kaksi on luodikkolajeja (metsästysluodikko ja metsästyshirvi) ja kaksi haulikkolajeja (metsästyshaulikko ja metsästystrap). Eri sarjojen voitosta käytiinkin tasaista taistoa.

Kilpailijat kehuivat puitteita ja ratojen kuntoa, joiden eteen järjestäjät olivatkin tehneet töitä viimeiseen asti. Kilpailun järjestämisestä vastasivat Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piiri ja Lopen ampumaratayhdistyksen ry:n jäsenseurat.

−Kisat sujuivat hyvin ja hyvässä hengessä, kiitos osallistujille ja kaikille talkoolaisille, iloitsevat Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja Kimmo Salo ja kilpailunjohtaja Kari Kuparinen.

 

Tunnelmia Lopen SM-kisoista.