Eväsvaras

Teksti: Eemeli Ollikainen  Valokuvat: Teemu Simenius  04.08.2021
Eväsvaras
Minä näen veden osuvan kallioon, kaverin istuvan onki kädessä. Kuulen tuulen puhaltavan ja kaverini viheltävän. Minusta tuntuu, että kohta saadaan iso mehevä kala. Kaverini on jo sytyttänyt nuotion ja alamme paistamaan vaahtokarkkeja.

Ilta oli jo ruvennut hämärtymään, joten rupesimme kokoamaan telttaa. Olimme lähteneet retkelle lähelle Venäjän rajaa saarelle nimeltään Liitonsaari.

- Tule katsomaan… varovasti! Joa huudahti.

Menin katsomaan, ja näimme ketun ja poikasen. Säikähdin vähän kun näin ketut. Otin kameran ja kuvasin kettuja. Sitten näin sivusilmällä kivisen rakennuksen.

- Joa kato! kuiskasin.

Kaverini kääntyi ja näki sen kanssa. Kävelimme rakennukselle ja näin, että se oli hyvässä kunnossa. Menimme taloon nukkumaan.

Aamulla kun herättiin, niin ihmeteltiin missä meidän ruuat oli. Varmasti kettu oli syönyt ne.

Kirjoittaja Eemeli osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.