Karhusta tulikin kaveri

Teksti: Joonatan Tarvainen  17.10.2021
Karhusta tulikin kaveri
Istun kalliolla vähän ylempänä leiripaikkaa. Näen korkeita puita ja kauas järvelle. Näen Apen lisäävän puita nuotioon. Tunnen tuulen puhaltavan ja kylmän kivisen kallion allani. Haistan metsän raikkauden ja savun tuoksun.

Olimme lähteneet telttailemaan ja metsään sieniretkelle vähän kauemmas. Etsittiin paljon sieniä. Kasasimme teltan ja rupesimme syömään eväitä. Illalla menimme nukkumaan.

Heräsin keskellä yötä rapinaan. Ajattelin mennä katsomaan, oliko siellä mitään. Ape heräsi ja halusi tulla mukaan.

- Mikä tuo on? Ape kysyi.

- Se on karhu, minä kuiskasin.

Karhu lähestyi meitä, mutta se ei ollut uhkaavan näköinen. Se tuli lähemmäs ja lähemmäs. Olimme ihan paikoillamme. Karhu tuli luoksemme, mutta se oli ystävällinen. Karhu oli kanssamme, leikimme yhdessä sen kanssa.

Mutta karhu lähti jonkin ajan kuluttua.

- Mennään nukkumaan, minä sanoin.

- Joo, mennään vaan, Ape vastasi.

Heräsimme ja söimme. Ruvettiin pakkaamaan tavaroita ja lähdettiin kotiin.

Kirjoittaja Joonatan osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.