Uneton yö teltassa

Teksti: Lenni Eskelinen  Valokuvat: Teemu Simenius  19.09.2021
Uneton yö teltassa
Seisoin telttani vieressä, katselen metsään päin. Tuoksuu sammal ja tiheä kuusikko. Kuulen rasahduksia, linnun sirkutusta. On pimeää. Tuntuu jännittävältä.

Olimme lähteneet retkelle tummaan metsään, tarkoitus oli yöpyä siellä. Olimme menossa tutkimaan paikkoja, kun teltasta alkoi kuulua ääntä. Menimme katsomaan, mutta teltassa ei näkynyt mitään. Päätimme mennä nukkumaan.

− Hei, kuulitko tuon äänen?

− Minkä?

− Rasahduksen.

Joku liikkui ulkona… Menimme katsomaan, mutta ei näkynyt mitään. Kaverini otti puukon ja huusi:

− Kuka siellä on?

Kuulin juoksuaskelia poispäin. Osoitin taskulampulla ja näin mustiin pukeutuneen hahmon, joka juoksi metsän pimeyteen.

Pakkasimme silloin nopeasti tavarat aamua varten. Meidän piti nukkua, mutta kumpikaan ei saanut unta sinä yönä. Valvoimme koko yön.

Kun aamu koitti, otimme tavarat ja lähdimme pois. Mietimme vieläkin, kuka se oli, mitä se halusi ja miksi se oli siellä. Emme saa koskaan sitä tietää.

Kirjoittaja Lenni osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.