Karvakaverin kanssa kaikkialle

Teksti: Mico Kämäräinen  Valokuvat: Nina Mönkkönen   10.07.2021
Karvakaverin kanssa kaikkialle
Seisoin lammen rannassa. Rannassa oli soutuvene. Olin ottanut koiran mukaan. Se läähätti, tutki innoissaan rantaa ja toivoi pääsevänsä veneen kyytiin. Tunsin kun tuuli puhalsi ja nuotion tuli lämmitti käsiäni.

Olimme lähteneet retkelle Lokinlammelle. Tarkoituksena oli kalastaa, saunoa, uida ja lenkittää koiraa. Lähdimme ensin kalaan.

Nyt nappasi! Tule katsomaan, Lumi! huusin koiralle.

Saimme kalan ylös ja menimme rantaan suolistamaan kalan. Sen jälkeen lähdin koiran kanssa kävelylle.

Palasin tunnin kuluttua lämmittämään saunaa. Kun sauna oli lämmin, uin ja saunoin. Sen jälkeen oli aika mennä tekemään kalasta iltapalaa.

Menimme nukkumaan keskiyöllä. Heräsin murinaan ja aloin kuvitella, että ulkona oli karhu. Pelkäsin, että se pääsisi sisään. Menin katsomaan ulos, mutta ei siellä ollut mitään muuta kuin koirani, joka oli päässyt ulos. Sen jälkeen nukuin sikeästi koko yön. Heräsin aamulla ja läksin kotiin.

Kirjoittaja Mico osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.