Kaverin kanssa metsäretkellä

Teksti: Vilho Savinainen  Valokuvat: Lowline Creative  21.04.2021
Kaverin kanssa metsäretkellä
Olen lammen rannalla Eelin kanssa. Kuulen puron liplatusta ja aallot, jotka osuvat rantaan. Eeli on sytyttämässä nuotiota laavulla. Tuoksuu sammal, tunnen miten aurinko lämmittää minua.

Olimme lähteneet Lokinlammelle telttailemaan. Tarkoitus oli yöpyä mökissä, mutta kaikki mökit oli varattu. Olimme pystyttämässä telttaa, kun huomasimme karhun liikkuvan läheisessä metsässä. Se alkoi lähestyä… Otimme puukot esille, karhu oli jo kymmenen metrin päässä. Sitten kuului pentukarhun ääni. Emo lähti äänen suuntaan juoksemaan. Mikä helpotus! Menimme uimaan yöhön asti, kunnes oli aika mennä nukkumaan.

Aamulla heräsimme ja söimme aamupalan, kävimme aamu-uinnilla. Myöhemmin menimme tutkimaan paikkoja ja löysimme veneen. Se taisi olla kalastusvene, koska siellä oli verkot. Päätimme lähteä kalaan. Kun olimme kalastaneet hetken, nappasi vonkale! Sanoin Eelille "Ota haavi, äkkiä!"

Menimme sitten rannalle ja söimme kalaa, jonka olimme saaneet. Tuli aika mennä nukkumaan. Aamulla kun herättiin, alkoi pakkaaminen ja lähtö.

Kirjoittaja Vilho osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.