Kohtaaminen karhun kanssa

Teksti: Veeti Vilokkinen   Valokuvat: Teemu Simenius  09.05.2021
Kohtaaminen karhun kanssa
Istun laavulla ja katson kalliolle päin, tuoksuu sammalelle. Kuulen puitten huminaa. Aurinko laskee ja alkaa jo hämärtää. Niko on kantamassa vettä.

Olimme lähteneet retkelle Kalliosaareen. Tarkoituksena oli yöpyä teltassa ja kerätä mustikoita. Rupesimme väsäämään nuotiota. Söimme ja lähdimme keräämään mustikoita. Etsimme sopivaa paikkaa, jonne pystytimme teltan. Aloimme kalastaa. Alkoi tulla jo ilta, söimme ja menimme nukkumaan.

Yöllä kuulimme jonkin äänen. Lähdimme katsomaan, mikä se oli. Ääni kuului rannasta. Siellä oli isokokoinen karhu, jolla oli paljon karvaa ja ruskeat silmät. Lähdimme äkkiä teltalle, mutta karhu tuli perässä. Haimme tavarat ja lähdimme veneellä takaisin kotiin.

Kirjoittaja Veeti osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.