Läheltä piti!

Teksti: Riku Martikainen  Valokuvat: Nina Monkkonen  20.06.2021
Läheltä piti!
Istun korkealla kalliolla ja katson, kun vesi valuu putousta alas. Koirani Pete makaa teltan vieressä. Päätän sytyttää nuotion ja lähden etsimään keppejä koirani kanssa.

Pete on innoissaan, kun saa herkkupaloja. Kun nuotio on sytytetty, alan kasata telttaa. Teltan ohje on jäänyt kotiin, mutta muistan miten se kasataan.

Olimme lähteneet retkelle ja näimme tämän hienon kallion, paikan nimi oli Syväkallio. Lähdimme alas kalliolta uimaan. Kun olimme uineet muutaman tunnin, kuulimme ison pamahduksen. Näimme, että pieniä kanootin palasia kulkeutui virran mukana. Kanootti oli tullut vesiputouksesta alas ja osunut alhaalla isoon kiveen.

Lähdimme heti katsomaan, mitä oli tapahtunut. Emme nähneet ketään. Olimme soittamassa jo etsintäapua, mutta puhelimen akku oli lopussa. Lähdimme takaisin leirille ja näimme kolme ihmistä lämmittelemässä nuotiolla. Huokaisimme helpotuksesta, kun heille ei ollut käynyt mitään.

Kirjoittaja Riku osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.