Melontakurssilla riistantunnistusta ja erätaitoja

Teksti: Elina Mäkelä  Video ja kuvat: Pukkelon Erä  01.06.2021
Pukkelon Erän melontaretken tavoitteena on kannustaa nuoria opettelemaan eränkäyntiä ja innostaa mukaan seuran toimintaan.
Pukkelon Erän melontaretken tavoitteena on kannustaa nuoria opettelemaan eränkäyntiä ja innostaa mukaan seuran toimintaan.
Pukkelon Erä Pohjois-Karjalasta toteutti Metsästäjäliiton tuella melontavaelluksen nuorille. Retken tavoitteena on kannustaa nuoria eränkäyntiin ja innostaa mukaan seuran toimintaan.

Metsästäjäliitto jakaa avustuksia rahankeruuvaroista. Useat jäsenemme ovat lahjoittaneet toimintaan rahaa ja lahjoittaessa voivat päättää eri teemoista, minne teemaan toivovat oman lahjoituksensa käytettävän. 

Nuorisotyö on yksi kohteista riistanhoidon, riistaeläinten suojelun ja siirtoistutuksen tai metsästysammunnan ja ampumaratojen lisäksi. Lahjoitetut varat myönnetään hakemuksien perusteella metsästysseuroille suoraan nuorten ja lasten toimintaan.

 

Vietä hetki joella 

 

Kivalla tekemisellä mukaan seuraan

Yksi hakijoista, Pukkelon Erä Pohjois-Karjalasta toteutti nuorten toimintaan haetun tuen järjestämällä melontavaelluksen.

Ryhmä starttasi kohti Patvinsuon kansallispuistoa viettämään pitkää viikonloppua eläintentunnistamisen ja erätaitojen opettelun pariin.

Melontaretken tavoitteena on kannustaa nuoria opettelemaan eränkäyntiä ja innostaa mukaan seuran toimintaan. Reissun aikana ryhmä näki paljon eri lintuja ja pääsi harjoittelemaan tunnistusta oikeassa ympäristössä. Porukka pääsi myös tutustumaan majavanpesään

Porukka vietti pitkän viikonlopun Patvinsuon kansallispuistossa tutustuen erilaisiin erätaitoihin.
Matalan kynnyksen leiritoiminta antaa mahdollisuuksia nauttia erätoiminnasta ja kokea uusia elämyksiä luonnossa.

Seuroille vinkkejä nuorisotyöhön

– Tarkoituksena on seuramme nuorisotoimintaan perustuen saattaa nuoria eränkäynnin ja retkeilyn piiriin, kertoo Pukkelon Erän sihteeri Paavo Hartikainen.

– Haluamme antaa kaikille nuorille mahdollisuuden nauttia ja kokea uusia elämyksiä luonnossa. Tällä tavoin haluamme innostaa nuoria mukaan eränkäyntiin ja metsästyksen harrastamiseen ja saada heitä osallistumaan metsästys seuratoimintaan.

Uskoakseni tällä toiminnalla saamme kasvatettua uusia metsästäjiä seuroihin, Hartikainen vinkkaa.

Info
Hae rohkeasti rahoitusta

Metsästäjäliiton piirit tai jäsenseurat voivat hakea liitolta rahaa riistanhoitoon, riistan suojeluun ja siirtoistutuksiin, nuorisotyöhön tai metsästysammuntaan liittyviin hankkeisiin

Metsästäjäliiton rahankeruuvarat menevät suoraan lyhentämättöminä takaisin kentän toimintaan.

Varoista ei käytetä osuuksia liiton hallinnollisiin kuluihin vaan menevät suoraan hakemusten perusteella suoraan eri teemojen alaisiin toimintoihin.

Lue lisää ja hae toimintaan rahoitusta: metsastajaliitto.fi/seuroille/palvelut-seuroille/hae-rahoitusta