Mystinen mies laavulla

Teksti: Leo Ketolainen  08.08.2021
Mystinen mies laavulla
Olin autossa menossa laavulle. Matka oli pitkä mutta ei ollut tylsää. Olin päässyt laavulle. Sitten alkoi sataa lunta. Aloimme paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja. Vieressä oli järvi, joka oli jäätynyt. Istuin puisella penkillä.

Olimme lähteneet retkelle laavulle. Tarkoituksena oli yöpyä teltassa ja tutustua ympäristöön. Olin kaverini Eelin kanssa. Ajattelimme mennä luistelemaan järven rantaan, ja menimme laavulle hakemaan luistimia. Nuotio oli sammunut, sytytimme sen uudelleen.

Illalla menimme nukkumaan. Heräsimme keskellä yötä ja kuulimme jotain… Tarkistimme, näkyikö siellä mitään. Ei näkynyt. Olin menossa takaisin telttaan, kun näin mustaan pukeutuneen miehen. Emme olleetkaan yksin!

- Kuka siellä on?

Menimme takaisin nukkumaan. Aamulla lähdimme jo autolle, kun muistin että puhelimeni jäi laavulle. Puhelinta ei löytynyt mistään. Lopulta löysin puhelimeni nuotion vierestä. No niin, lähdetään!

Kirjoittaja Leo osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.