Nopeat kintut

Teksti: Eeli Surakka  Valokuvat: Eija Vallinheimo  05.06.2021
Nopeat kintut
Seison sammalmättäällä ja katselen lampea. Lammessa on tosi kirkasta vettä ja valkeaa hiekkaa pohjassa. Siellä on myös kallio. Lammessa on aika lämmintä vettä, koska on kesä.

Olimme lähteneet retkelle Valkealammelle. Tarkoituksena oli yöpyä teltassa ja uida. Käytiin uimassa, ja sen jälkeen oli kerennyt jo tulla pimeä. Päätimme alkaa pystyttämään telttaa, mutta se ei onnistunut.

Rupesimme sytyttämään nuotiota, sain sytytettyä sen. Meillä oli nälkä, joten päätimme vielä syödä. Kun olimme syöneet, menimme nukkumaan, jouduimme nukkumaan pelkissä makuupusseissa.

- Täällä sataa vettä! Vilho huusi ja herätti minut.

Olimme aivan märkiä, joten nousimme pois makuupusseista. Sitten kuulin jotain rapinaa.

- Tuolla on karhu! huusin niin kovaa kuin pystyin.

Lähdimme juoksemaan niin kovaa kuin jaksoimme!

Kirjoittaja Eeli osallistui nuorempien kirjoittajien sarjaan, teemana "sitä metsäretkeä en unohda".

Info
Nuorten kirjoituskilpailun satoa

Metsästäjäliitto järjesti kirjoituskilpailun kaikille nuorille syksyn 2020 aikana. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda esiin nuorten tuoreita näkökulmia metsästykseen ja eränkäytiin. Kirjoituskilpailu on osa Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlavuotta 2021.

Aiheita olivat metsästyksen tulevaisuus 100 vuotta myöhemmin, metsästys yhdistää sukupolvet, sitä metsäretkeä en unohda, kuka vei minut metsälle.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa: alle 17-vuotiaat (pääpalkintona Metso-leiri) ja 18-29 -vuotiaat (pääpalkintona Metsästysammunnan ABC-koulutus). Muut sijoitukset palkittiin Metsästäjäliiton tuotepaketein.

Julkaisemme sekä voittajien että muiden osallistujien kirjoituksia Jahtimediassa vuoden 2021 aikana.