MetsästysMetso-leiri takaa saaliin

Teksti: Elina Mäkelä  Valokuvat: Lapinjärven Eränkävijät ry.  02.10.2020
Metsästys metso leiri
Metsästysviikonlopun aikana oltiin niin jänis-, kanalintu- sekä majavajahdeissa.
Pohjois-Savoon Rautavaaralle ei yleensä tule sattumalta eksyttyä. Mutta sinne kannattaa mennä tarkoituksella. Metsästäjille Pohjois-Savo merkitsee hyviä riistamaita, rikasta luontoa ja jopa melkein lappilaista maisemaa. Ja Savossa kun ollaan, on tiedossa, että ihmiset ovat lupsakoita.

Nuorisokeskus Metsäkartanolla ja Rautavaaran maastoissa järjestettiin käytännön metsästykseen keskittyvä Metso-leiri Metsästäjäliiton Pohjois-Savon piirin toimesta. Onnistuneen leirin edellytys on hyvä yhteistyö paikallisen metsästysseuran kanssa.

– Käytännön metsästykseen keskittyvän leirin järjestäminen olisi todella vaikeaa ilman asiantuntevaa paikallisseuraa, kertoo Pohjois-Savon piirin toiminnanjohtaja Katja Partanen.

– On mukavaa, että riistaporukat ottavat leirin joka kerta lämmöllä vastaan ja opastavat nuoria metsästyksen saloihin ja auttavat hyviin tilanteisiin.

Leirillä nuoret pääsevät käytännön metsälle ohjaavien aikuisten kanssa ja viikonlopun aikana oltiin niin jänis-, kanalintu- sekä majavajahdeissa. Koiratkin pääsivät ahkeroimaan ja hyviä ajoja ja haukkuja saatiinkin. Osa nuorista oli ollut leirillä jo useampana vuonna, osa oli ensimmäistä kertaa. MetsästysMetso-leirien sisällöstä ja tulevista leireistä löytyy lisätietoja Metsästäjäliiton verkkosivuilta. 

– Leirit ovat avoimia kaikille nuorille ympäri Suomen, Metsästäjäliiton jäsenyyttä ei vaadita. Toki käytännön metsästykseen tarkoitetulla leirillä on hyvä olla metsästyskortti ja asianmukaiset luvat kunnossa, kertoo Partanen.

 

Nuoria haastatellessa paljastuikin, että kaksi leiriläistä oli tullut Hämeenlinnasta asti.

– Ja seuraavana viikonloppuna mennään Hämeenlinnaan MetsästysMetso-leirille!, tytöt vinkkaavat.

Leireillä vietetään aikaa samanhenkisten nuorten kanssa, vaihdetaan kokemuksia sekä tietysti kartoitetaan uusia. Paikkakuntaa vaihtamalla yleensä myös metsästysmuodot vaihtuvat, joten kokemusta karttuu.

Info
Leireillä kiinni harrastukseen

Metsästäjäliiton nuorisotyö tavoittaa vuodessa noin 4000 nuorta leireillä ja tapahtumissa.

Leirit ovat turvallisia paikkoja tutustua metsästysharrastukseen ja opetella erätaitoja. Toiminta keskittyy tekemällä oppimiseen. Metsästäjäliitto järjestää vuosittain kymmeniä erilaisia leirejä eri ikäisille lapsille ja nuorille.

Lisää niistä ja niiden järjestämisestä löydät metsastajaliitto.fi/nuoret tai kysymällä liiton nuorisovastaavalta Elina Mäkelältä.