Itäsiperianlaika Luca - täyttä sattumaa vai metsästysharrastuksen kohtalo?

Teksti ja kuvat: Elina Mäkelä  10.05.2021
Itäsiperianlaika Luca oli onnellisten sattumien summa.
Itäsiperianlaika Luca on onnellisten sattumien summa.
Tässä tarinassa sattuma puuttuu peliin. Metsästykseen on aina kuuluneet koirat tavalla ja toisella. Koira on usein myös se, joka innostaa uusia harrastajia lajin pariin.

Reiluun vuoteen ei tullut liittoon yhtäkään kyselyä kotia tarvitsevasta koirasta tai koiraa kaipaavasta nuoresta. Vuoden 2021 alussa niitä tuli kuitenkin parin viikon välein yksi kumpaakin.

Seija, metsästystoiminnassa mukana oleva aktiivi Ylämaalta Lappeenrannasta lähestyi minua sähköpostilla ja tiedusteli, onko vielä liitolla mahdollista autella pennun löytämisessä. Se hieman aiheutti ähinää päässäni, kun siinä vaiheessa ei vielä pennusta ollut tietoakaan.

Juteltuani enemmän ja selviteltyäni perheen tarvetta tarkemmin lupasin kysellä ja selvitellä, olisiko jossain kennel, joka haluaisi auttaa nuoria metsästäjänalkuja.

 

Luca, musta-valkoinen itäsiperianlaika.

Sattumien summa

Ja kas, parin päivän sisään Hannele oli yhteydessä kuin tilauksesta.

Koirankasvattaja Hannele Ollikainen halusi lahjoittaa yhden pennun itäsiperianlaikan pentueesta metsästävälle nuorelle ja tukea sitä kautta metsästyksen jatkuvuutta.

Hannele lupautui myös auttamaan pennun koulutuksessa ja tukemaan nuorta omistajaa. Välitin innoissani yhteystiedot ja asia jäi etenemään ilman liiton mukanaoloa. Sitten sain tiedon, että Luca muuttaisi uuteen perheeseen parin viikon päästä.

 

Ella ja perheen uusin tulokas.

Monipuolinen käyttökoira

Luca, musta-valkoinen itäsiperianlaika pääsi perheeseen, jossa kaikki harrastavat metsästystä jossain muodossa. Viralliseksi omistajaksi rekisteröitiin perheen tytär Ella.

Ellan kanssa Luca pääsee niin hirvi- kuin lintumetsälle sekä myös pienpetopyytiin. Aika näyttää, pääseekö vielä myös jäljestyshommiin.

Monipuolinen käyttökoira hänestä on kuitenkin tulossa. Nyt opetellaan kuitenkin ensin peruskäytöstaitoja ja uutta elämää uudessa perheessä, metsässä ja luonnossa.

Seuraamme Lucan ja Ellan matkaa Jahtimediassa.  Kiitokset Ollikaisille Lucan luovuttamisesta ja tuesta!

 

Luca tulee täysii!

 

Metsästäjäliitto ei välitä koiria pääsääntöisesti. Mielellämme toimimme kyllä viestinvälittäjinä, jos mahdollisia yhteyksiä on. Ota yhteys elina <piste> makela <ät> metsastajaliitto <piste> fi