rusaako jänis resepti

Jäniksen fileetä grillistä

15 min/30 min (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 3 (1 ääni)
Rusakon nopean grillauksen jälkeen hiilokselle pääsee salaatti. Usko tai älä - tämä kesän grilliannos valmistuu puolessa tunnissa!
Teksti: Suvi Honkavaara  Valokuvat: Ville Rantalainen  Resepti: Ari Ruoho  09.07.2021

Rusakonfile grillista

Ainekset annosta
1 rusakonselkä n.30cm jossa fileet kiinni
1 romaine-salaatti
1 dl herneitä
100g peltolan blue juustoa Peltolan blue -juustoa
½ dl mustaherukoita
1 dl rypsiöljyä
1 rkl sherryetikkaa
4 kypsää perunaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus

 

  1. Poista kalvot fileiden päältä. Paista fileeselkä joko pannulla tai grillissä. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 6 minuuttia. Voit kypsentää fileeselän loppuun grillissä matalalla lämmöllä. Fileet saavat jäädä punaiseksi sisältä. Anna vetäytyä ennen leikkausta. 
  2. Leikkaa salaatti neljään tai useampaan osaan niin, että se pysyy kannastaan kiinni ja grillaa tai paistaa se pannulla. 
  3. Sekoita mustaherukkamehu, sherryviinietikka ja öljy vinegretiksi. Kaada vinegretti marjojen päälle. Leikkaa juusto sopivankokoisiksi paloiksi. Leikkaa perunat ja kuumenna ne. Kokoa annos lautasille tai laita tarjoiluvadille. Mukaan sopivat oikein hyvin kauden kasvikset tai sienet.

Kesä on grillailun kulta-aikaa ja loman riennoissa nälkä iskee joskus yllättäen. 

– Pikaruoka riistasta saattaa kuulostaa vähän hassulta, mutta sitä tämä resepti on, vakuuttaa Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Kalvoista vapautettu rusakon ulkofilee pyöräytetään grillissä tai pannulla molemmin puolin, jonka jälkeen paistoon pääsee salaatti!

Vinegretistä ja lisukkeista syntyy tuossa tuokiossa kesäinen makuelämys.