Mitä valmistaa riistalinnusta? Reseptit: kyyhky, metso, sorsa

Koonnut: Kirsi Färm  Valokuvat: Suvi Honkavaara  17.02.2021
Riistalinturesepti: kyyhky metso sorsa
Riistalinnuista saa herkullisia ruokia pienellä vaivalla. Katso jutun lopusta käsittelyohjeet ja nappaa huippukokkien reseptit metsolle, kyyhkylle ja sorsalle.

Kyyhkyreseptit

Kyyhky on todellista lähiruokaa, sillä sen perässä ei tarvitse ajaa satoja kilometrejä. Kyyhkyn lihan maku on helppo, ja se taipuu moneksi niin arki- kuin juhlatarjottavaksi. Katso tästä kaikki kyyhkyreseptit.

1. Kyyhkyburrito on helppo ja nopea riistaruoka, jopa sopii nirsommallekin syöjälle.

2. Sadonkorjuukyyhky sesogin kasviksilla on nopeasti valmistuva ja maistuva kyyhkyruoka.

 

Sorsareseptit

Syksyn sorsastusajan lähestyessä loppuaan monen pakastin on pullollaan veden riistaa. Sorsanpyyntiin kannattaa kuitenkin edelleen suunnata, vinkkaa Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho.

– Sorsan lihan maku vain paranee syksyn edetessä.

1. Ari Ruohon sorsapadan resepti on hyvin perinteinen, mutta jutun juju on siinä, että sorsa haudutetaan ylikypsäksi ja liemestä valmistetaan kastike.

2. Savustettu sorsanrinta puolestaan saa savusta kevyesti makua, jonka jälkeen sitä sivellään hunajalla ja karviaisilla. Kasvikset ovat annoksessa ikään kuin lämmin salaatti.

3. Markus Maulavirran rose-sorsanrinta valmistuu nopeasti ja maistuu ensikertalaiselle sorsanmaistajallekin.

4. Padassa haudutetun sorsan kaveriksi tarjotaan aina onnistuva kastike ja haudutettua punakaalia.

 

Metsoreseptit

1. Metson koivet haudutetaan pitkään ja hartaasti luista ja juureksista keitetyssä sorsaliemessä. Portviinillä haetaan lisää syvyyttä kastikkeeseen. Reseptin on suunnitellut Ari Ruoho.

2. Savustuksen ystävät kokeilevat savustettua metsoa, niin ikään Ruohon reseptillä. 

 

Riistalinnun käsittely

Katso tästä ohjeet, miten riistalintu kynitään eli nypitään.