Yksi hanhen valmistustavoista on tuoda se juhlapöytään kokonaisena, kuten amerikkalaisissa elokuvissa. Hanhea toki voi valmistaa monella muullakin tavalla. Tällöin se tulee osata paloitella oikein. Katso yksinkertaiset ohjeet alta.
Paloittelun vaiheet
Aluksi suolista ja kyni hanhi. Katso tästä ohjeet, miten riistalintu kynitään eli nypitään.
Hanhi kannattaa nylkemisen sijaan kyniä, vaikka se onkin nylkemistä vaivalloisempaa. Nahan pois nylkeminen sopii parhaiten kokosukeltajasorsille, joiden traaninmaku vähenee nylkemällä.
Hanhen, kuten monen muunkin linnun liha on altis kuivumiselle, joten nahasta on hyötyä. Se suojaa lintua kypsentämisen ajan ja säilyttää lihan mehukkaampana. Lisäksi nahka antaa ateriaan mukavasti lisää makua.