Riimisuolattua riekkoa muikunmädillä.

Riekko kruunaa suomalaisten juhlapäivän

4
30 min/yli 12 h (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 4 (2 ääntä)
Markus Maulavirran reseptillä saat riimisuolatusta riekosta upean pikkupurtavan, joka sopii Suomen itsenäisyyspäivän viettoon niin linnassa kuin mökissä. Riimisuolaa riekonliha pari päivää aiemmin, ja kokoa kylmä ruokalaji nopeasti ennen tarjoilua.
Resepti: Markus Maulavirta  Valokuvat: Anna Kujala  04.12.2024

Riimisuolattua riekkoa ja muikunmätiä

Ainekset annosta
2 kpl riekon täkkää / rintalihaa
1/2 dl karkeaa suolaa
oksa tuoretta rosmariinia, tai puolikas tl kuivattua rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
1 tl katajanmarjaa
1 kpl hienonnettua punasipulia
muutama lusikallinen hienoksi leikattua muikunmätiä
1 rkl puolukkasurvosta
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 dl majoneesia
1/2 dl smetanaa
tiraus sitruunamehua
leipää pieninä viipaleina
Valmistus

Murskaa mustapippurit ja katajanmarjat. Leikkaa rosmariini pieneksi.

Sekoita mausteet ja suola keskenään huolella.

Levitä seos työlaudalle. Aseta kaksi rintaa vastakkain ja pyöritä mausteseoksessa.

Nosta ”rintapaketti” kelmun päälle ja rullaa tiukaksi paketiksi. Laita jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi ja sitten pakastimeen.

Ennen tarjoilua ota lihapaketti jääkaappiin sulamaan. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita viipaleita ja asettele tarjoiluastiaan. Lisää pikku lusikallinen mätiä ja muut lisukkeet. Tarjoile pienten leipäviipaleiden kanssa.

Markus Maulavirta kokoamassa annosta.