Markus Maulavirran reseptillä saat riimisuolatusta riekosta upean pikkupurtavan, joka sopii Suomen itsenäisyyspäivän viettoon niin linnassa kuin mökissä. Riimisuolaa riekonliha pari päivää aiemmin, ja kokoa kylmä ruokalaji nopeasti ennen tarjoilua.
Riimisuolattua riekkoa ja muikunmätiä
Ainekset
annosta
2 kpl | riekon täkkää / rintalihaa |
1/2 dl | karkeaa suolaa |
oksa | tuoretta rosmariinia, tai puolikas tl kuivattua rosmariinia |
1/2 tl | mustapippuria |
1 tl | katajanmarjaa |
1 kpl | hienonnettua punasipulia |
muutama lusikallinen | hienoksi leikattua muikunmätiä |
1 rkl | puolukkasurvosta |
1 tl | juoksevaa hunajaa |
1/2 dl | majoneesia |
1/2 dl | smetanaa |
tiraus | sitruunamehua |
leipää pieninä viipaleina |
Valmistus
Murskaa mustapippurit ja katajanmarjat. Leikkaa rosmariini pieneksi.
Sekoita mausteet ja suola keskenään huolella.
Levitä seos työlaudalle. Aseta kaksi rintaa vastakkain ja pyöritä mausteseoksessa.
Nosta ”rintapaketti” kelmun päälle ja rullaa tiukaksi paketiksi. Laita jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi ja sitten pakastimeen.
Ennen tarjoilua ota lihapaketti jääkaappiin sulamaan. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuita viipaleita ja asettele tarjoiluastiaan. Lisää pikku lusikallinen mätiä ja muut lisukkeet. Tarjoile pienten leipäviipaleiden kanssa.