Majavan liha on mureaa ja hyvänmakuista. Talttahampaasta valmistetaan tällä kertaa koko perheen perusruokaa, lihapullia. Jauhelihasta pyöritetyt pallot maustetaan katajanmarjalla ja heilautetaan pannulle tirisemään.
Majavalihapullat
Ainekset
annosta
500 g | majavan jauhelihaa |
2 kpl | sipulia |
4 kpl | katajanmarjoja |
4 kpl | kananmunan keltuaista |
1 rkl | sinappia |
4 dl | kermaa |
2 dl | kastikepohjaa |
rosmariinia | |
suolaa |
Valmistus
- Leikkaa sipuli paloiksi ja kuullota se voissa. Lisää sekaan murskattu katajanmarja.
- Sekoita sipulimassa jauhelihan kanssa ja lisää mukaan keltuaiset ja suolaa.
- Pyöräytä kostutetuilla käsillä massasta palloja ja ruskista voissa. Lisää kerma ja kastikepohja. Anna kiehahtaa.
- Anna hautua. Lisää sinappi ja rosmariinin oksa.
Ari Ruohon lihapullavinkit
– Tutut lihapullatkin tuntuvat jotenkin erikoisemmilta, kun ne valmistetaan majavasta. Onhan tämä harvinaista herkkua, Keittiöpäällikkö Ari Ruoho myhäilee.
– Kermainen kastike toimii lihapullien kanssa aina, ja tämä on sellainen ruoka, joka maistuu varmasti myös lapsille.
Majavan liha kannattaa aina kypsentää läpikypsäksi, sillä vaikka kyseessä on kasvissyöjä, on Euroopassa vuosien saatossa tehty muutamia yksittäisiä trikiinihavaintoja myös majavanlihassa.