Majava käyttää ravinnokseen lehtipuiden, kuten haavan ja koivun kuorta, versoja ja lehtiä. Myös sen lihassa on hieno lehtipuinen maku.
Savupaprikalla maustettua majavanpaistia
Ainekset
annosta
2 kpl | majavan takajalkaa |
1 kpl | valkosipuli |
1/2 dl | savupaprikajauhetta |
100 g | voita |
tuoreita yrttejä: rosmariinia, salviaa tai timjamia | |
300 g | lehtikaalia |
500 g | perunoita |
suolaa |
Valmistus
- Kuumenna paistinpannu ja lisää voi pannulle. Kaada paprikajauhe voin sekaan ja anna kuumentua. Ruskista majavan takajalat savupaprikavoissa. Lisää yrtit ja valkosipuli
- Kypsennä uunissa joko kannellisessa astiassa tai paistopussissa noin 2 tuntia 160 asteessa.
- Lisää vuokaan perunoita ja lehtikaalia ja anna kypsyä vielä noin 50 minuuttia.
Ari Ruohon maustevinkit majavalle
Paisti on melko perinteinen tapa valmistaa majavaa. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla yllätyksetöntä.
– Olen käyttänyt riistan mausteena erilaisia savun makuisia jauheita, kuten savupaprikaa ja -chiliä. Ne täydentävät hienosti yrttien antamaa makua ja antavat ruokiin vähän potkua, ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho vinkkaa.
– Suosittelen vahvasti kokeilemaan pientä vaihtelua, varsinkin jos on aina tottunut käyttämään samoja mausteita riistan kanssa. Tulos voi yllättää, Ruoho rohkaisee.
Majavan takajalat ruskistetaan pannulla ja kypsennetään uunissa hauduttaen parisen tuntia. Lisukkeeksi sopivat perunat.
Superterveellinen lehtikaali lisätään kannen alle, ja annetaan herkun muhia vielä yksi tunti.