Riimiliha on juhlava mutta helppo valmistaa. Sen vierelle sopii herkkä pikkelssi tai siitä voi veistellä siivuja ruokaisan leivän päälle.
Riimiliha
Ainekset
annosta
1/2 l | karkeaa suolaa |
2–3 rkl | rouhittuja katajanmarjoja |
1 | oksa rosmariinia (tai 2 tl kuivattua) |
1 rkl | rouhittua mustapippuria |
4–5 rkl | sokeria |
hirven fileetä |
Valmistus
- Sekoita riimilihan mausteet keskenään. Pyörittele lihapala seoksessa ja oikein painele mausteseos kiinni lihaan.
- Kääri liha kelmuun ja laita jääkaappiin kahdeksi tai kolmeksi vuorokaudeksi. Kääntele välillä.
- Ota liha pois kelmusta, rapsuttele mausteseos pois ja kuivaa liha hyvin. Anna vielä tuulettua huoneenlämmössä pari tuntia.
- Kuumenna savupönttö valmiiksi ja asetele liha ritilälle. Savusta puolisen tuntia.
- Jäähdytä ja leikkaa ohuita viipaleita.
Suppilovahveropikkelssi
Ainekset
annosta
1 l | suppilovahveroita |
2 rkl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 | sitruunan mehu |
Valmistus
- Sekoita ainekset keskenään sormilla puristellen – ja valmista on.
Lisää hirvireseptejä
- Chateaubriand on vaikea lausua, mutta helppo valmistaa. Kun sisälämpö on 42 astetta, sisäfile on täydellistä!
- Wellingtonin pihvistä löytää myös punertavaa sisustaa ja kääritään voitaikinaan.
- Villipitsaan upotetaan hirven jauhelihaa ja päälleen se saa kauden villivihanneksia eli hortaa.
- Kokeile hirvenkylkiribsejä ja kruunaa koko komeus tahmealla BBQ-soosilla.
- Laiskan kokin hirven potka uuniin ja ja sitten vaikka jahtiin. Tunteja hautunut potka saa kaverikseen makeat bataatit.
Hirven käsittelyyn löydät kattavat videot kootusti yhdeltä sivulta.