Riimisuolattua hirven fileetä kevyesti savustettuna

Riimisuolattua hirven fileetä kevyesti savustettuna ja suppilovahveropikkelssi

4
yli 2 h/30 min (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 4 (2 ääntä)
Riimiliha on juhlava mutta helppo valmistaa. Sen vierelle sopii herkkä pikkelssi tai siitä voi veistellä siivuja ruokaisan leivän päälle.
Resepti: Markus Maulavirta  Valokuvat: Tuukka Kouri  24.02.2022

Riimiliha

Ainekset annosta
1/2 l karkeaa suolaa
2–3 rkl rouhittuja katajanmarjoja
1 oksa rosmariinia (tai 2 tl kuivattua)
1 rkl rouhittua mustapippuria
4–5 rkl sokeria
hirven fileetä
Valmistus
  1. Sekoita riimilihan mausteet keskenään. Pyörittele lihapala seoksessa ja oikein painele mausteseos kiinni lihaan.
  2. Kääri liha kelmuun ja laita jääkaappiin kahdeksi tai kolmeksi vuorokaudeksi. Kääntele välillä.
  3. Ota liha pois kelmusta, rapsuttele mausteseos pois ja kuivaa liha hyvin. Anna vielä tuulettua huoneenlämmössä pari tuntia.
  4. Kuumenna savupönttö valmiiksi ja asetele liha ritilälle. Savusta puolisen tuntia.
  5. Jäähdytä ja leikkaa ohuita viipaleita.

 

Suppilovahveropikkelssi

Ainekset annosta
1 l suppilovahveroita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
Valmistus
  1.  Sekoita ainekset keskenään sormilla puristellen – ja valmista on.

 

Lisää hirvireseptejä

  1. Chateaubriand on vaikea lausua, mutta helppo valmistaa. Kun sisälämpö on 42 astetta, sisäfile on täydellistä!
  2. Wellingtonin pihvistä löytää myös punertavaa sisustaa ja kääritään voitaikinaan.
  3. Villipitsaan upotetaan hirven jauhelihaa ja päälleen se saa kauden villivihanneksia eli hortaa.
  4. Kokeile hirvenkylkiribsejä ja kruunaa koko komeus tahmealla BBQ-soosilla.
  5. Laiskan kokin hirven potka uuniin ja ja sitten vaikka jahtiin. Tunteja hautunut potka saa kaverikseen makeat bataatit.

Hirven käsittelyyn löydät kattavat videot kootusti yhdeltä sivulta.