Peltiruokaa peurasta.

Peuraa yhden pellin taktiikalla

15 min/30 min (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 4 (4 ääntä)
Helppo peltiruoka valmistuu vaivatta kiireisessä arjessa tai viikonlopun rentoon yhdessäoloon.
Teksti ja kuvat: Anna Kujala  16.10.2025

Peurapelti

Ainekset annosta
peuranlihaa, esimerkiksi paistia
perunoita
ruusukaalia
varsiparsakaalia
suolaa ja pippuria
ruokaöljyä
Valmistus

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Poista lihasta kalvot ja leikkaa reiluiksi siivuiksi tai paloiksi. Pese vihannekset ja halkaise perunat.

Laita kaikki ainekset leivinpaperin päälle pellille. Kaada päälle hieman ruokaöljyä, suolaa ja mausteita maun mukaan. Sekoita.

Paista uunissa keskitasolla 20–30 minuuttia. Ravistele peltiä kerran paiston aikana, jotta ainekset paistuvat tasaisemmin. 

 

Mehevä riistaliha ja värikkäät vihannekset yhdellä pellillä on arkiruokaa parhaimmillaan. Tässä ei ole tiukkoja sääntöjä, eli uuniin sitä mitä kotoa löytyy!

Peuran sijasta voi käyttää kauriinlihaa, ja vihanneksia vaihdella – peruna korvautuu vaikkapa palsternakalla, ja ruusukaali kukkakaalilla. Reseptissä mausteina on vain suola ja mustapippuri, mutta erilaiset yrtit sopivat hyvin tämän ruoan maustamiseen. 

Tarjoile ruoka vaikkapa aiolin ja vihersalaatin kanssa.

Jahtimedia on Metsästäjäliiton verkkomedia.