Riimisuolattua hirvenpaistia voisi kutsua suomalaiseksi versioksi italialaisesta carpacciosta.
Riimihirvi
Ainekset
annosta
2 kg | hirven paistia |
500 g | merisuolaa |
1 rkl | katajanmarjoja |
0,5 dl | kuusenkerkkiä |
pari oksaa tuoretta rosmariinia |
Valmistus
- Puhdista paisteista mahdolliset kalvot pois.
- Valmista makusuola käsin tai kutterissa pyöräyttämällä muutama kerta mausteiden kanssa.
- Suolaa paistit niin, että joka puolella on reilusti makusuolaa.
- Laita paistit astiaan, jossa on kansi tai tuorekelmu päällä.
- Anna paistin maustua jääkaapissa noin 24 tuntia.
- Huuhdo paisteista ylimääräiset suolat pois ja kuivaa.
- Pyöräytä paistit kelmun kanssa pyöreiksi tangoiksi ja pakasta.
- Leikkaa kohmeisena ohuita siivuja ja tarjoile sinappi-dressingin kanssa.
Sinappi-dressing
Ainekset
annosta
50 g | ryynidijon |
1 rkl | sherryvinegar |
0,5 | valkosipulinkynsi |
1 dl | liemi/riistalientä |
6 g | sokeria |
3 g | suolaa |
3 dl | rypsiöljy |
Valmistus
- Sekoita ensiksi kaikki aineet paitsi öljy keskenään.
- Sekoita sitten öljy ohuena nauhana sekaan.
Ari Ruohon vinkit riimilihaksi
Paistista tehdään noin ranteen paksuinen tanko, joka upotetaan katajanmarjalla ja mustapippurilla maustettuun suolaan vuorokaudeksi.
Seuraavana päivänä pyyhitään ylimääräiset suolat pois ja leikataan käytön mukaisiin pienempiin tankoihin. Liha kääritään napakasti tuorekelmuun ja laitetaan pakastimeen.
Kohmeasta paistista viipaloidaan ohuita herkkusiivuja.
– Tähän käyvät niin sisä- tai ulkopaisti kuin paahtopaistikin, kertaa Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja reseptin kehittänyt Ari Ruoho.