Näin käsittelet hirven - katso selkeät videot

Koonnut: Kirsi Färm  Valokuvat: Teemu Simenius  26.04.2021
hirven paloittelu
Opi käsittelemään kokonainen hirvi suolistuksesta lihan leikkaukseen. Hirven käsittelyohjeet soveltuvat pääpiirteittäin kaikille sorkkaeläimille.

Hirven suolistus

 

Hirven nylkeminen

 

Ruhon paloittelu

 

Sisä- ja ulkofile

 

Niska ja etuselkä

 

Lavan leikkaus

 

Paistien irrotus

 

Kylki, rinta ja kuve

 

Hirviresepti joka kokille

Jahtimedian Riistaruoka-osio kasvaa jatkuvasti jokaiselle kokille sopivilla hirviresepteillä.

Hyvin valmistettu hirvenliha on ekologinen valinta lautaselle, ja ennen kaikkea suuri ruokanautinto, jonka soisi kaikkien pääsevän kokemaan.

Kokeiletko tänään pihviruokien kuningasta, Wellingtonin pihviä hirven ulkofileestä, vai maistuuko sisäfileestä chateubriand, joka kruunataan katajanmarja-bearnaise -kastikkeella?

Jos peruspotka kyllästyttää, kokeile hirvepotkaa tummassa olutliemesssä. Kokeilunhaluinen testaa myös hirven ribsejä, joiden valmistus vaatii malttia huikeasta tuoksusta huolimatta. 

Villipitsa sisältää sekä hirven lihaa että hirven ruokaa - villiyrttejä!

Kaikki Jahtimedian herkulliset hirvireseptit löytyvät yhdestä paikasta