Hirviresepti joka kokille
Jahtimedian Riistaruoka-osio kasvaa jatkuvasti jokaiselle kokille sopivilla hirviresepteillä.
Hyvin valmistettu hirvenliha on ekologinen valinta lautaselle, ja ennen kaikkea suuri ruokanautinto, jonka soisi kaikkien pääsevän kokemaan.
Kokeiletko tänään pihviruokien kuningasta, Wellingtonin pihviä hirven ulkofileestä, vai maistuuko sisäfileestä chateubriand, joka kruunataan katajanmarja-bearnaise -kastikkeella?
Jos peruspotka kyllästyttää, kokeile hirvenpotkaa tummassa olutliemesssä. Kokeilunhaluinen testaa myös hirven ribsejä, joiden valmistus vaatii malttia huikeasta tuoksusta huolimatta.
Villipitsa sisältää sekä hirven lihaa että hirven ruokaa - villiyrttejä!
Kaikki Jahtimedian herkulliset hirvireseptit löytyvät yhdestä paikasta
Kouluttaudu lisää
Metsästäjän terveys- ja hygieniakoulutus verkossa on kaikille metsästäjille hyödyllinen verkkokoulutus riistan sairauksista ja ravinnoksi käytettävästä lihasta. erityisesti silloin, jos seura aikoo myydä lihaa eteenpäin, on porukassa hyvä olla koulutuksen käynyt henkilö
Koulutus sisältää riistaeläinten anatomiaa, fysiologiaa ja riistaeläinten sairauksia, sekä tietopaketin metsästäjän terveyteen vaikuttavista muutoksista riistanlihassa. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi asiaan liittyviä säädöksiä ja määräyksiä.
On tärkeää, että metsästäjä osaa itse arvioida riistalihan laadun ja turvallisuuden. Koulutettu metsästäjä osaa todeta, mikäli liha sisältää ihmiselle vaarallisia muutoksia.
Koulutus antaa oppeja lihan taitavampaan ja hygieenisempään käsittelyyn. Riistalihan laatuun vaikuttavat metsästyskäytännöt, teurastustekniikat, suolistus, kuljetus, nylky, viimeistely, jäähdytys sekä lahtivajojen hygienia. Myös riistanlihan raakakypsytys ja kylmäsäilytys käydään koulutuksessa läpi. Koulutettu metsästäjä hallitsee myös trikiininäytteen ottamiseen liittyvät vaatimukset.
Koulutus on erityisen hyödyllinen metsästäjille, tarkastavat ammutut hirvieläimet, joista haetaan uutta pyyntilupaa eläimen sairauden tai vahingoittumisen vuoksi.
Jos edellisestä koulutuksestasi on aikaa, voit käydä myös kertauskurssin, jolloin saat koulutuksen puoleen hintaan.
Koulutusohjelma on Ruokaviraston hyväksymä. Metsästäjäliiton jäsenille kurssin hinta on 100 €, muille 150 €.
Ilmoittaudu metsästäjän terveys- ja hygieniakoulutukseen >>
Koulutuksessa käytetään Sauli Laaksosen kirjaa Metsästäjän terveysoppi, jonka voi hankkia Eräkontista.