Riimikauriin valmistuksen aktiivinen työvaihe ei vie kuin hetken. Sen jälkeen riimiliha valmistuu pakastimessa itsestään.
Riimikauris
Ainekset
annosta
1 kg | ulkofileetä/sisäpaistia/ulkopaistia |
40 g | suolaa |
tuoreita yrttejä | |
katajanmarjaa | |
mustapippuria |
Valmistus
- Murskaa mausteet. Leikkaa liha kalvottomaksi. Pyöräytä kunnolla mausteissa ja suolassa.
- Anna maustua noin vuorokausi riippuen lihan paksuudesta.
- Poista pinnalta tippuvat suolat ja mausteet. Pyöräytä tuorekelmun kanssa tangoksi ja pakasta.
- Leikkaa kohmeisena ohuiksi siivuiksi. Tarjoile marinoitujen sienten kanssa.
Makusuola kruunaa riimin
Ensin valmistetaan makusuola, jossa on tavallisen merisuolan lisäksi savusuolaa, yrttejä ja riistaruoan ikiklassista kaveria katajanmarjaa.
– Liha pyöräytetään kauttaaltaan makusuolan peittoon ja kääritään napakaksi tangoksi tuorekelmun sisään. Pötkylän annetaan viilentyä noin kuusi tuntia kylmässä, jonka jälkeen se laitetaan pakastimeen, keittiömestari Ari Ruoho ohjeistaa.
Jäätynyt liha nostetaan huoneenlämpöön hieman rentoutumaan. Terävällä veitsellä leikataan riimi ohuiksi siivuiksi ja tarjotaan pikkelöityjen metsäsienten kera.