Riistasta valmistettu riimiliha maistuu herkulliselta esimerkiksi metsäsienten kanssa.

Riimikauris

/ (aktiivinen/passiivinen)
Riimikauriin valmistuksen aktiivinen työvaihe ei vie kuin hetken. Sen jälkeen riimiliha valmistuu pakastimessa itsestään.
Teksti ja kuvat: Suvi Honkavaara  03.11.2021

Riimikauris

Ainekset annosta
1 kg ulkofileetä/sisäpaistia/ulkopaistia
40 g suolaa
tuoreita yrttejä
katajanmarjaa
mustapippuria
Valmistus
  1. Murskaa mausteet. Leikkaa liha kalvottomaksi. Pyöräytä kunnolla mausteissa ja suolassa. 
  2. Anna maustua noin vuorokausi riippuen lihan paksuudesta.
  3. Poista pinnalta tippuvat suolat ja mausteet. Pyöräytä tuorekelmun kanssa tangoksi ja pakasta.
  4. Leikkaa kohmeisena ohuiksi siivuiksi. Tarjoile marinoitujen sienten kanssa.

 

Riimilihan annetaan maustua noin vuorokausi ennen pakastamista. Ohuita siivuja on helppo leikata kohmeisesta lihasta.

Makusuola kruunaa riimin

Ensin valmistetaan makusuola, jossa on tavallisen merisuolan lisäksi savusuolaa, yrttejä ja riistaruoan ikiklassista kaveria katajanmarjaa.

– Liha pyöräytetään kauttaaltaan makusuolan peittoon ja kääritään napakaksi tangoksi tuorekelmun sisään. Pötkylän annetaan viilentyä noin kuusi tuntia kylmässä, jonka jälkeen se laitetaan pakastimeen, keittiömestari Ari Ruoho ohjeistaa.

Jäätynyt liha nostetaan huoneenlämpöön hieman rentoutumaan. Terävällä veitsellä leikataan riimi ohuiksi siivuiksi ja tarjotaan pikkelöityjen metsäsienten kera.