Metson rintapala savustetaan kevyesti vartin verran, minkä jälkeen se saa vetäytyä hieman ennen paistamista. Vasta savustetun lihan tuoksussa on jotain vastustamatonta.
Savustettu metso
Ainekset
annosta
1 | ukkometson rintaranka lihoineen |
voita | |
rosmariinia | |
suolaa ja pippuria |
Valmistus
- Savusta metson rintalihoja 15 minuuttia esimerkiksi lepällä ja rosmariinilla.
- Ruskista rintaranka pannulla runsaassa voissa ja rosmariinissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 46 °C.
- Nauti metso joko lämpimänä tai kylmänä inkiväärillä maustettujen karviaisten kera.
Panosta lihaliemeen - huomaat sen maussa
– Monilla yrteillä saa aikaisiksi mielenkiintoisia makuja, joten niitä kannattaa ehdottomasti testailla savustuksessa. Tällä kertaa lepän kaverina on rosmariinia, Ravintola Nokan keittiömestari ja metsästäjä Ari Ruoho kertoo.
Koivet haudutetaan pitkään ja hartaasti luista ja juureksista keitetyssä sorsaliemessä. Portviinillä haetaan lisää syvyyttä kastikkeeseen.
– Ruoanlaitossa ei tarvitse todellakaan käyttää kalleinta viiniä, mutta juotavaa sen pitää silti olla.
Kun haudutuslientä maistaa lusikallisen, niin huomaa, että lihaliemen keittämiseen sen sijaan kannattaa panostaa. Maussa on sellaista syvyyttä, jota ei kuutioista saa.
Lisää sorsa- ja metsäkanalintureseptejä
Jahtimediasta löydät lisäksi riistaruokareseptit kaikille muillekin riistalinnuille.