Juhlavuoden metsästäjä: Markus Koskela

Koonnut: Kirsi Färm  01.09.2021
Juhlavuoden metsästäjä: Markus Koskela

"Markus Koskela (Sievi) on aloittanut metsästystyksen jo pienenä poikana. Vuosia vierestä seuranneena olen saanut nähdä miten rakkaasti hän harrastuksestaan puhuu. Voisi sanoa että hän elää ja hengittää sen kautta. 

Markus ottaa huomioon aina muut luonnossa liikkujat. Tavattaessa tervehtii ja juttelee, niin kiire ei ole koskaan.  Kaikessa toiminnassa korostuu suuri kunnioitus luontoa ja riistaa kohtaan. Eräksi saadun hän käyttää mahdollisimman monin tavoin hyödyksi.

Markus on auttanut ja opastanut monia metsästyksestä kiinnostuneita lajin pariin sekä ottanut heitä mukaan metsälle. Viimeisimpänä hän on saanut ohjata poikansa ja minut metsästyksen saloihin.

Markukselle rakkain metsästysmuoto on suomenpystykorvalla metsästys. Eräretket laavussa rakotulilla yöpyen ovat hänelle parhainta mitä tiedän. Lintuvellin hän keittelee nuotiolla sujuvin ottein. Sivusta katsottuna kaikesta huomaa miten kotonaan hän on eräolosuhteissa. Loppuun voisin lainata Markuksen omia sanojaan mitkä kuvastaa hänen persoonaa ja suhdetta luontoon: "Elän 100 vuotta liian myöhään".

- Satu

Info
Juhlavuoden metsästäjä

Metsästäjäliitto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan.

Juhlistamme historiaamme nostamalla esiin metsästykseen positiivisesti vaikuttaneita henkilöitä kautta aikain. Juhlavuoden metsästäjiä meille ovat ehdottaneet jäsenemme ja someseuraajat.

Löydät metsästäjät FacebookistaInstagramista sekä Jahtimediasta vuoden mittaan.

Liity jäseneksi

Metsästäjäliitto on suomalaisen metsästyksen tietotaidon koti. Sen ovet ovat auki kaikille metsästäjille, metsästyksestä kiinnostuneille ja suomalaista eräkulttuuria arvostaville.

Metsästäjäliitto tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen tekemiseen, uuden harrastuksen aloittamiseen sekä luonnonläheiseen elämäntapaan. Jäsenenä saat tietoa, taitoa ja edunvalvontaa sekä yhteisöllistä toimintaa samanhenkisten ihmisten kesken.

Liity sinäkin jäseneksi >>