Metsästäjäliiton osasto veti väkeä Oulun Erämessuilla

Teksti: Anna Grenfors ja Annukka Ojala-Salo  Valokuvat: Annukka Ojala-Salo  12.06.2019
Metsästäjäliiton messuosasto
Metsästäjäliiton messuosasto sijaitsi heti sisääntuloportin vieressä, joten osasto oli monelle luontevasti ensimmäinen vierailukohde.
Metsästäjäliiton messuosasto houkutteli runsaasti väkeä Oulun Erämessuilla. Kävijöiden lisäksi talkoolaisia riitti ja tunnelma oli leppoisa aurinkoisessa säässä, joten Oulun messut olivat kaikin puolin onnistuneet.

– Kuinka monta teitä täällä oikein on? kysyi hämmästynyt messukävijä, kun hän katseli Metsästäjäliiton vihreiden huppareiden vilinää Oulun Erämessuilla. 

Metsästäjäliitolla olikin Oulun messuilla kunnioitettava joukko talkoolaisia ja työntekijöitä, jotka muun muassa tarjoilivat hiki hatussa nokipannukahvia, jakoivat Jahti-lehtiä, vetivät vesilintujen tunnistusvisaa ja lapsille tarkoitettua nerf-pyssyammuntaa. Osastolla pääsi seuraamaan myös näytöksiä, esimerkiksi sorsan keinopesien rakentamisesta ja metsästäjän hätäensiavusta. Ja tietenkin Mainio Metso viihdytti messuväkeä.

Metsästäjäliiton suuri messuosasto sijaitsi mukavasti aivan sisääntuloportin tuntumassa, ja se veti kävijöitä puoleensa kuin katiska. Oulun Erämessuilla vieraili viikonlopun aikana yli 38 000 kävijää hienossa säässä, joten vilinää riitti.

Metsästäjäliitto näkyi ja kuului messuilla hyvin, mistä kiitos kuuluu kaikille messujärjestelyissä mukana olleille!

Vesilintujen tunnistuskilpailu keräsi paljon kiinnostuneita osallistujia.
Lapset pääsivät ampumaan Nerf-pyssyllä tauluun, jossa tähdättiin karhukokeen mittoja vastaavaan osumakuvioon.
Mainio Metso -maskotti pääsi monen kanssa valokuvaan, sillä kuvan avulla pystyi osallistumaan #minäjametso -valokuvakilpaan.
Mainio Metso löysi vertaistaan seuraa kettuaiheisesta messumaskotista ja Ranuan eläinpuiston jääkarhumaskotista.
Höyryävä nokipannukahvi on takuuvarma hitti messuosastolla.
Sosiaalisen median metsästysjulkkikset @iina_elisabeth ja @eratuulia kävivät osallistumassa vesilintujen tunnistuskilpailuun.
Ensihoitolääkäri ja metsästäjä Ville Voipio kertoi Metsästäjäliiton osaston esiintymislavalla metsästäjän hätäensiavusta. Selväksi tuli, että oikeanlaisten välineiden, kuten kiristyssiteen, on oltava jahdissa mukana ja käden ulottuvilla.
Optikko Anne Seikkula Silmäasemalta kävi Metsästäjäliiton esiintymislavalla kertomassa metsästäjän näkökyvyn tärkeydestä.
Metsästäjäliiton aluekouluttaja Veli-Matti Pekkarinen näytti miten rakennetaan sorsan keinopesä.
Mallisorsa keinopesässä.
Lauantaipäivän talkoolaiset kuvassa. Metsästäjäliitto kiittää kaikkia messujärjestelyihin osallistuneita!