Koiraton metsästäjä saa apurin Noutajapörssistä

Teksti: Suomen Noutajakoirajärjestö ry  Valokuvat: Sanna Sierilä, Jari Niskanen  24.08.2020
Koiraton metsästäjä saa apurin noutajapörssistä
Noutavan koiran käyttö kuuluu vastuulliseen metsästykseen etsien tehokkaasti mahdolliset haavakot talteen.
Suomen Noutajakoirajärjestö (SNJ) muistuttaa, ettei lintumetsälle tulisi lähteä ilman noutavaa koiraa. Järjestön ylläpitämästä Noutajapörssistä voi koiraton metsästäjä hankkia koulutetun noutajan ohjaajineen mukaan metsälle.

Noutava koira on verraton apu lintumetsällä niin maalla kuin vedessä. Suomen Noutajakoirajärjestön tarjoama Noutajapörssi yhdistää koirattomat metsästäjät ja pienriistan talteenottoon koulutetut noutajat ohjaajineen. Palvelu toimii Facebookissa jo kuudetta kautta. 

– Moni noutajan omistaja on kouluttanut koiransa rodun perinteiseen käyttötarkoitukseen, vaikka eivät itse metsästäisikään tai heillä ei olisi mahdollisuutta metsästää itse koiransa kanssa, kertoo SNJ:n noutajien metsästyskoetoimikunnan puheenjohtaja Minna Aalto-Vainio.

– Nämä ohjaajat haluavat kuitenkin metsästyskokemusta ja ovat innokkaita metsälle lähtijöitä kouluttamiensa noutajien kanssa, joten he tarjoavat apua koirattomille metsästäjille Suomen Noutajakoirajärjestön Noutajapörssissä, Aalto-Vainio jatkaa.

 

Noutava koira on verraton apu lintumetsällä niin maalla kuin vedessä.

Noutavan koiran käyttö kuuluu vastuulliseen metsästykseen 

Noutajat ovat erityinen apu vesilinnustuksessa, kuten muunkin pienriistan talteen ottamisessa, sitkeiden työskentelyominaisuuksien sekä vahvan uimataidon vuoksi.

Vastuullisen metsästäjän tulisikin ottaa noutava koira mukaan jahteihin aina, kun se on mahdollista. Noutajapörssi tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden. 

– Noutavan koiran käyttö edistää metsästyksen eettisyyttä, kun kaikki ammuttu pienriista saadaan tehokkaammin talteen peitteisessä maastossa ja vesialueilta, kuvaa SNJ:n puheenjohtaja Sanna Sierilä.

– Olemme ylpeitä, että tarjoamamme Noutajapörssi on tuonut valtakunnallisesti yhteen jo yli 2300 koiranohjaajaa ja metsästäjää, jotka aktiivisesti tarjoavat ja etsivät apua jahteihin, Sierilä summaa.

Noutajapörssi on osoittautunut oivaksi esimerkiksi noutajien tarpeesta metsästyksen apuna, sillä monet koirattomat metsästäjät ovat löytäneet jahtiseuraa foorumin kautta.

Noutajapörssi
Koirattomat metsästäjät kohtaavat noutajien ohjaajat

Facebookissa toimiva Noutajapörssi

Perustettu 2015.

Lähes 2,500 jäsentä.

Suomen Noutajakoirajärjestö (SNJ) on valtakunnallinen noutajien ja noutajaharrastajien katto-organisaatio, jonka yhtenä päätavoitteena on edistää noutajien alkuperäistä käyttötarkoitusta sekä noutajien tunnettavuutta monipuolisina metsästyskoirina ja harrastuskoirina.