Kyyhkyburrito

Kyyhkyburrito on helppo riistaruoka

4
1 h/ (aktiivinen/passiivinen)
Oletko koskaan ajatellut, että tortillan sisään voi kääriä myös riistaa? Laadukkaat raaka-aineet eivät vaadi isommin työstämistä tai maustamista, joten tämä ateria syntyy rennosti ja nopeasti. Huippuvalinta helppoa arkiruokaa kaipaavan ruokalistalle!
Teksti ja kuvat: Suvi Honkavaara  Resepti: Ari Ruoho  18.02.2019

Kyyhkyburrito

Ainekset annosta
4-6 kyyhkyn rintaa
4-6 kpl / 1 pkt isoja tortilloja
1 tlk papuja
6 kpl tuoretta härkäpapua
1 kpl kesäkurpitsaa
1 pnt korianteria
4 dl kantarelleja
60 g voita
1 kpl sipulia
2 kpl limeä
suolaa
muutama lehti salaattia
1 kpl chiliä
1 prk majoneesia tai creme fraichea
Valmistus


Valuta tölkkipavut. Ota härkäpavuista kuoret pois. Pilko sipuli ja pienennä kantarellit. 
Ota kesäkurpitsasta siemenosa pois ja leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi. 
Leikkaa chili paloiksi, poista halutessasi myös siemenet. 
Ruskista kyyhkyn rintoja pannulla voin kanssa molemmilta puolilta noin minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä rintalihat mehukkaiksi. Anna levätä leikkuulaudalla, kunnes muu osa ruuasta on valmista. 
Paista sienet pannulla voin ja sipulin kanssa. Lisää sekaan kesäkurpitsa, härkäpavut ja pavut. 
Sekoita ja mausta suolalla. Purista limen mehua ja lisää leikattua korianteria paistokseen. 
Lämmitä tortillalevyt ja leikkaa rintalihat neljään pitkään osaan. Kasaa burritot. 
Tarjoile majoneesin tai creme fraichen kanssa. 

– Kyyhky on hyvä riistalintu, jolla voisi olla enemmänkin käyttöä esimerkiksi ravintoloissa. Sulat lähtevät helposti irti, lintua ei tarvitse nylkeä. Punertavan lihan maku on vahva, ja kyllä tämä niin maukasta on, että vähintään yksi kokonainen lintu pitää varata syöjää kohti, Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho tuumii rintafileetä maistellen.

Burriton sisällä voi toki käyttää myös hirven tai peuran jauhelihaa, tai oikeastaan mitä vaan muutakin riistaa. Sovella reseptiä rohkeasti ja täytä rulla mielesi mukaan!

Lue lisää sepelkyyhkystä