Pyttäri, spydäri, pyttis... maukkaalla arkiruoalla on monta nimeä. Yhtä kaikki - pienellä siivulla savuhirveä jääkaapin jämäruoastakin syntyy juhlaan kelpaava herkku!
Pyttipannu savuhirvestä
Ainekset
annosta
1 kg | perunakuutioita raakana |
voita | |
1 | sipuli |
mustapippuria myllystä | |
muutama katajanmarja rouhittuna | |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää |
1/2 l | kermaa |
200 g | hirven lämmin- tai kylmäsavulihaa |
1 nippu | persiljaa |
munankeltuaisia |
Valmistus
- Huuhtele ja kuivaa perunakuutiot.
- Pilko sipuli hienoksi hakkeeksi.
- Sulata voi kasarissa, lisää hakattu sipuli ja perunakuutiot. Kuullottele hetki ahkerasti sekoittaen.
- Lisää mausteet ja kerma. Sekoita hyvin.
- Anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen. Jos seos näyttää menevän liian sakeaksi, lisää kermaa.
Lisää lopuksi liha kuutioituina paloina ja persilja hienoksi leikattuna. Valmiin annoksen tulisi olla hiukan puuroa sakeampaa.
Lautaselle annosteltaessa lisää yksi raaka munankeltuainen kunkin annoksen päälle.
Vinkkejä savustukseen
Pyttipannu-reseptin isä Markus Maulavirta, eräkokki ja keittiömestari, antaa Jahtimedian jutusssa vinkkejä erilaisiin savustamistekniikoihin.