Savustettu hirvi tuo pyttipannuun uuden ulottuvuuden.

Pyttipannu savuhirvestä

4
45 min/ (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 4 (2 ääntä)
Pyttäri, spydäri, pyttis... maukkaalla arkiruoalla on monta nimeä. Yhtä kaikki - pienellä siivulla savuhirveä jääkaapin jämäruoastakin syntyy juhlaan kelpaava herkku!
Resepti: Markus Maulavirta  Valokuvat: Tuukka Kouri  28.01.2022

Pyttipannu savuhirvestä

Ainekset annosta
1 kg perunakuutioita raakana
voita
1 sipuli
mustapippuria myllystä
muutama katajanmarja rouhittuna
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/2 l kermaa
200 g hirven lämmin- tai kylmäsavulihaa
1 nippu persiljaa
munankeltuaisia
Valmistus
  1. Huuhtele ja kuivaa perunakuutiot.
  2. Pilko sipuli hienoksi hakkeeksi.
  3. Sulata voi kasarissa, lisää hakattu sipuli ja perunakuutiot. Kuullottele hetki ahkerasti sekoittaen.
  4. Lisää mausteet ja kerma. Sekoita hyvin.
  5. Anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen. Jos seos näyttää menevän liian sakeaksi, lisää kermaa.

Lisää lopuksi liha kuutioituina paloina ja persilja hienoksi leikattuna. Valmiin annoksen tulisi olla hiukan puuroa sakeampaa.

Lautaselle annosteltaessa lisää yksi raaka munankeltuainen kunkin annoksen päälle.

 

Vinkkejä savustukseen

Pyttipannu-reseptin isä Markus Maulavirta, eräkokki ja keittiömestari, antaa Jahtimedian jutusssa vinkkejä erilaisiin savustamistekniikoihin.