Riistan sisäelimet ovat helppo valmistaa, ja saalistaan arvostava kokki käyttääkin kaiken hyödykseen. Ari Ruohon peuransydän saa kyytipojaksi katajanmarjaa ja kantarellia.
Peuran sydän
Ainekset
annosta
1–2 | peuran sydäntä |
2 tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
50 g | voita |
Valmistus
- Leikkaa peuran sydämistä näkyvät rasvat pois.
- Halkaise sydän sen verran, että saat isoimmat suonet pois.
- Kuivaa paperilla. Paista kuumalla pannulla voissa ja mausta.
- Paista pannulla molemmilta puolilta muutama minuutti.
- Lihan tulee olla medium miinus eli mieluummin raaka kuin kypsä.
- Tällä tavalla valmistettuna se on erittäin mureaa ja pehmeää.
Katajanmarjakastike
Ainekset
annosta
1 dl | soijakastiketta |
0,5 dl | tummaa sokeria |
2 rkl k | uivattuja sieniä |
5 kpl | katajanmarjoja |
0,5 dl | vettä |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
2 tl | maizena |
Valmistus
- Murskaa katajanmarjat huhmaressa. Murskaa myös kuivatut sienet hienoksi.
- Kiehauta soija kattilassa sokerin kanssa. Lisää kattilaan katajanmarjat ja sienet.
- Anna kiehua hetki niin että maut irtoavat ja sokeri sulaa.
- Lisää etikka ja kaada mukaan. Sekoita maizena veteen ja kaada kattilaan.
- Sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan hyvin sekoittaen.
Kanttarellisalaatti
Ainekset
annosta
1 dl | etikkamarinoituja kanttarelleja |
1 kpl | omena |
1 kpl | punasipuli |
pala retikkaa | |
1 rkl | kuivattua marjaa, esimerkiksi puolukkaa tai karpaloa |
1 tl | suolaa |
Valmistus
- Kuori omena ja punasipuli suikaleiksi.
- Kuori myös retikan pala ja leikkaa suikaleiksi
- Sekoita kasvissuikaleet marinoitujen kanttarellien kanssa.
- Mausta suolalla ja kuivatulla marjamurulla.
Lisää helppoja ja herkullisia peurareseptejä löydät Parhaat peurareseptit riistan eri osista.