riistaruokaresepti peuran sydän

Peuran sydäntä, katajanmarjakastiketta ja kantarellisalaatti

30 min/ (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 4.5 (2 ääntä)
Riistan sisäelimet ovat helppo valmistaa, ja saalistaan arvostava kokki käyttääkin kaiken hyödykseen. Ari Ruohon peuransydän saa kyytipojaksi katajanmarjaa ja kantarellia.
Resepti: Ari Ruoho  25.10.2021

Peuran sydän

Ainekset annosta
1–2 peuran sydäntä
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
50 g voita
Valmistus
  1. Leikkaa peuran sydämistä näkyvät rasvat pois.
  2. Halkaise sydän sen verran, että saat isoimmat suonet pois.
  3. Kuivaa paperilla. Paista kuumalla pannulla voissa ja mausta.
  4. Paista pannulla molemmilta puolilta muutama minuutti.
  5. Lihan tulee olla medium miinus eli mieluummin raaka kuin kypsä.
  6. Tällä tavalla valmistettuna se on erittäin mureaa ja pehmeää.

Katajanmarjakastike

Ainekset annosta
1 dl soijakastiketta
0,5 dl tummaa sokeria
2 rkl k uivattuja sieniä
5 kpl katajanmarjoja
0,5 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl maizena
Valmistus
  1. Murskaa katajanmarjat huhmaressa. Murskaa myös kuivatut sienet hienoksi.
  2. Kiehauta soija kattilassa sokerin kanssa. Lisää kattilaan katajanmarjat ja sienet.
  3. Anna kiehua hetki niin että maut irtoavat ja sokeri sulaa.
  4. Lisää etikka ja kaada mukaan. Sekoita maizena veteen ja kaada kattilaan.
  5. Sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan hyvin sekoittaen. 

Kanttarellisalaatti

Ainekset annosta
1 dl etikkamarinoituja kanttarelleja
1 kpl omena
1 kpl punasipuli
pala retikkaa
1 rkl kuivattua marjaa, esimerkiksi puolukkaa tai karpaloa
1 tl suolaa
Valmistus
  1. Kuori omena ja punasipuli suikaleiksi.
  2. Kuori myös retikan pala ja leikkaa suikaleiksi
  3. Sekoita kasvissuikaleet marinoitujen kanttarellien kanssa. 
  4. Mausta suolalla ja kuivatulla marjamurulla.

Lisää helppoja ja herkullisia peurareseptejä löydät Parhaat peurareseptit riistan eri osista.