Parhaat peurareseptit riistan eri osista

Koonnut: Kirsi Färm  23.05.2021
peura resepti
Peuran liha taipuu moneen, sillä se on maultaan melko mietoa. Kokeile jotain näistä helpoista riistaruokaresepteistä.

Peuran file

Wellingtonin pihvi on tässä reseptissä tehty hirvenlihasta, mutta siihen käy aivan yhtä hyvin myös peuran ulkofile. Wellingtonin tapaan valmistetulla pihvillä tarkoitetaan voitaikinassa kypsennettyä lihaa, jolle makua antaa taikinan sisälle kätketty sienitäyte.

Chateubriand valmistuu peuran sisänfileestä, vaikka ohje onkin hirvelle. Kylkeen katajanmarja-bearnaise -kastike.

 

Peuran jauheliha

Kokeile Wallenbergin pihviä peuranlihasta. Se on hiukan hienostuneempi tapa käyttää jauhelihaa, mutta lopputulos on kuitenkin mukavan arkinen perheen lounas tai päivällinen.

 

Peuran paisti

Rump steakissa paisti leikataan niin, että kaikki paistinosat jäävät yhdeksi pihviksi. Kokeile tätä erilaista tapaa leikata lihaa myös peuran paistiin. 

Paistikääryleisiin sujautetaan makea yllätys aprikooseista. Resepti on kauriista, mutta voit aivan hyvin käyttää peuran lihaa.

 

Peuran potka

Potka uunissa makeiden smetanabataattien kanssa valmistuu kuin itsestään. Vai muhitteletko potkaa mielummin tummassa oluessa?

 

Peuran sisäelimet

Riistan sisäelimet ovat helppo valmistaa, ja saalistaan arvostava kokki käyttääkin kaiken hyödykseen. Kokeile rohkeasti voissa paistettua peuranvasan maksaa, tai grillattaa peuran sydäntä, joka maistuu vaikka iltapala- tai eväsleivän päällä.

 

Raaka peuranliha

Kokeile todella maukasta tartar-pihviä. Tuore peuranliha jäähtyy pakkasessa suussa sulavaksi riimipeuraksi, joka maustetaan mustaherukalla.

 

Peuran käsittely

Peura voidaan käsitellä samalla tavalla kuten sitä isommat hirvet. Katso selkeät videot suolistuksesta aina lihojen irrotukseen asti.