Juhlavuoden metsästäjä: Otto Suhonen

Koonnut: Kirsi Färm  10.04.2021
Juhlavuoden metsästäjä: Otto Suhonen

"Otto Suhonen Hyrynsalmelta on se, joka on opettanut koko meidän perheelle sen, mistä metsästyksessä on kyse.

Se rakkaus luontoa kohtaan ja se kunnioitus niin saalista kuin työkavereita (koiria) kohtaan on jotain suurempaa kuin mitä sanat voi kuvata. Kiitollisuus metsän antimista näkyy kaikessa, riista ei ole vain riistaa vaan se on jotain todella arvostettua ja arvokasta myös metsästäjän itsensä mielestä. Otto ei kuitenkaan ole mustasukkainen metsästyspaikoistaan tai saaliistaan vaan monet saavat nauttia tästä lahjasta. Milloin kenenkin kylmälaukkuun pakataan sorsaa, jäniksen puolikas tai jotain muuta, kotimatkalle lähdetään todella harvoin tyhjin käsin. Myös bistro Hyry tarjoilee aina parastaan vieraille. Tässä kulinaristin keittiössä annokset ovat riittäviä ja santsata saa. 

Otto on valmis mukaan aina, olipa metsästys tai kalastusasia millainen tahansa. Otto on aina hyvä neuvomaan ja opastamaan ja auttamaan jokaista halukasta uutta lajin pariin pyrkivää. Otto on aina ottamassa jokaisen innokkaan mukaan, taidoista tai jaksamisesta riippumatta. 

Otolla on taito nähdä semmosia asioita, mitkä monella muulla menee aivan ohi. Talvisella metsätiellä ratin takaa kuuluu yhtäkkiä "kato!" ja sormi osoittaa johonkin suuntaan. Siinä missä minulle näkyy vain lumikinos, Otto näkee linnun kiepin paikan. Tai yhtäkkiä metsälenkillä tyyppi pysähtyy ja sanoo "kuuntele" ja minä en edes tajua, kun se jo kuulee kyyhkyn huhuilevan jossain.

Otto on tuonut lajin pariin oman innostuksensa kautta niin isänsä, vaimonsa kuin lankomiehensä.

Otto käyttää aikansa myös riistanhoidollisiin puuhiin. Talvella pyydetään minkkiä ja supia raudoilla tai loukuilla ja pienpetojen metsästys on osa rutiinia. Metsästä kerätään niin sienet kuin marjat ja riistaa ei oteta koskaan määräänsä enempää. Ja kaikki mitä otetaan, käytetään viimeisen päälle hyödyksi.

Jos jotain Otto voi rakastaa enemmän kuin vaimoaan ja koiriaan, se on metsä, kaikkeudessaan".

- Sanni

Info
Juhlavuoden metsästäjä

Metsästäjäliitto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan.

Juhlistamme historiaamme nostamalla esiin metsästykseen positiivisesti vaikuttaneita henkilöitä kautta aikain. Juhlavuoden metsästäjiä meille ovat ehdottaneet jäsenemme ja someseuraajat.

Löydät metsästäjät FacebookistaInstagramista sekä Jahtimediasta vuoden mittaan.

 

Liity Metsästäjäliiton jäseneksi

Liity jäseneksi

Metsästäjäliitto on suomalaisen metsästyksen tietotaidon koti. Sen ovet ovat auki kaikille metsästäjille, metsästyksestä kiinnostuneille ja suomalaista eräkulttuuria arvostaville.

Metsästäjäliitto tarjoaa mahdollisuuden yhteiseen tekemiseen, uuden harrastuksen aloittamiseen sekä luonnonläheiseen elämäntapaan. Jäsenenä saat tietoa, taitoa ja edunvalvontaa sekä yhteisöllistä toimintaa samanhenkisten ihmisten kesken.

Liity sinäkin jäseneksi >>