Katso Suurpetoseminaarin tallenne

Teksti ja kuvat: Suvi Honkavaara  21.11.2022
Metsästäjäliitto järjestää Suurpetoseminaarin torstaina 17.11. klo 12:00-15:15
Metsästäjäliitto järjesti Suurpetoseminaarin torstaina 17.11.
Miksi suurpetoja metsästetään? Miksi karhun ja suden kannanhoidollinen metsästys on nyt jumissa? Miksi suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen tarpeellisuudesta on vastakkaisia näkökulmia? Mitä suurimmat puolueet ajattelevat suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksestä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsittiin vastauksia Metsästäjäliiton suurpetoseminaarissa 17.11. 

Katso Suurpetoseminaarin tallenne

Seminaarin teemana oli suurpetojen kannanhoidollinen metsästys. Valtiovallan tervehdyksen tilaisuuteen toi maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Tilaisuuden aikana kuultiin kansainvälisiä terveisiä Ruotsin metsästäjäliitosta suurpetovastaava Gunnar Glöerseniltä ja metsästäjien EU-etujärjestön FACE:n pääsihteeriltä David Scallanilta sekä kotimainen asiantuntijapuheenvuoro Riistakeskuksen julkisten hallintotehtävien päällikkö Sauli Härköseltä. Videoterveiset yleisölle lähetti toimeenpanokieltoon laitetun karhunmetsästyksen poikkeusluvan haltija, metsästäjä Mika Juntunen, Juukasta, Pohjois-Karjalasta.

Paneelikeskusteluissa saatiin selville eri puolueiden näkemykset kannanhoidollisesta metsästyksestä ja kuultiin mm. valtiovallan, viranomaisten ja muiden suurpetoasioihin vaikuttavien osapuolten näkemyksiä asiaan.