Kauris rump steak
1 kpl | kauriin takajalka |
2 rkl | öljyä |
- Leikkaa luu sisäreiden puolelta pois.
- Pidä paistinippu paketissa ja leikkaa läpi paloja, noin 2–3 cm paksuisia siivuja.
- Muotoile tarvittaessa sopiviksi kiekoiksi.
- Penslaa kevyesti pihvin pinta öljyllä.
- Ruskista hiilloksella sopivan ruskeaksi molemmilta puolilta.
- Lihan tulee jäädä sopivan roseeksi keskeltä.
- Mausta suolalla ja maustevoilla.
- Tarjoile maustevoin ja hiilikasvisten kanssa.
Kuusenkerkkämaustevoi
100 g | voita |
katajanmarjaa | |
kuusenkerkkää | |
suolaa |
- Huoneenlämpöistä voita.
- Murskaa katajanmarjat ja kuusenkerkät suolan kanssa.
- Sekoita voin kanssa.
Hiilikasvikset
sipulia | |
kaalia |
- Kypsennä kokonaiset sipulit ja kaali hiilloksella.
- Sipulia paistetaan noin 10–15 minuuttia hiilloksen kuumuudesta riippuen.
- Kaalia paistetaan 20–30 minuuttia.
- Kasvikset muuttuvat täysin mustiksi pinnalta, mutta musta osuus kuoritaan pois. Sisältä löytyy erittäin maukasta syötävää.
Erikoinen rump steak hänelle, joka on maistanut jo kaikkea
– Rump steakissa kaikki paistit ovat sulassa sovussa, kauriin tai peuran kankku viipaleiksi leikattuna. Leikkaustapaa ei yleisesti käytetä meillä Suomessa, mutta annoksen nimi voisi kai olla suomeksi paistipihvi, Ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho arvelee.
Lihan maustamisessa Ari Ruoho on hillitty.
– En ole marinadien ystävä. Mieluummin käytän laadukasta, hyvää riistaa, jonka makua ei tarvitse peittää kastikkeilla.
On syytä muistaa, että mausteet palavat herkästi grillissä. Maustaminen kannattaakin tehdä vasta sen jälkeen, kun molemmat pihvin puolet on grillattu.
Mustat hiilikasvikset kruunaavat erikoisuuden
– Tämä ei siis todellakaan ole tavallinen tapa valmistaa pihvejä, mutta kannattaa rohkeasti kokeilla. Kauriin liha on mureaa ja tämä on kyllä törkeän hyvää, Ruoho kehuu koepalaa maistettaessa.
Kokeilemisen arvoista on myös pihvin lisukkeen eli kokonaisen kaalin grillaus.
”Pallo” nostetaan hiilloksen päälle muhimaan, käännellään muutama kerta ja sitten herkutellaan.
Lisää kaurisreseptejä
Sekä perinteisempää että kokeilevampaa riistareseptiä löytyy myös kauriin lihasta.
Kaurisburgeri maistuu aina, ja Ari Ruohon reseptillä hampurilaisen grillaamiseen saa myös uutta näkökulmaa.
Jahtimedian kaurisreseptit on koottuna yhteen artikkeliin, lue lisää.