Markus Maulavirran rose-sorsanrinta valmistuu nopeasti ja maistuu ensikertalaiselle riistansyöjällekin.
Nopea sorsa: Roseepaistettua rintaa
Ainekset
annosta
1 | sorsa |
voita ruskistamiseen | |
suolaa | |
mustapippuria | |
2–3 dl | punaviiniä tai viinimarjamehua |
100–150 g | voita |
1 tl | hunajaa tai viinimarjahyytelöä |
suolaa | |
mustapippuria |
Valmistus
- Irrota nypityn sorsan rinta ja reidet rangasta. Koivet kannattaa säästää myöhemmäksi, mahdollisen patasorsan haudutuksen seuraksi, sillä ne ovat niin sitkeitä, että vaativat kunnon haudutuksen.
- Lämmitä pannu ja laita voinokare pannuun. Kun voi alkaa vaahdota, lisää rinta ja reisipalat. Ruskista lihat huolella molemmin puolin, kaksi–kolme minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta lihat pois pannulta ja kääri foliopakettiin. Anna vetäytyä työlaudalla vartin verran, ennen kuin leikkaat lihat viipaleiksi.
- Valmista sillä aikaa kastike. Kaada kuumalle pannulle pari desiä punaviiniä tai viinimarjamehua ja kiehauta kovalla lämmöllä hetki. Kuutioi kylmä voi ja vispaa kuutiot joukkoon. Mausta hunajalla tai hyytelöllä, ripauta hiukan suolaa ja mustapippuria herätteeksi.
- Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita ja vihersalaattia.
Eikö tämä resepti kiinnostanut? Kokeile Ari Ruohon Sorsapataa ja riistakermakastiketta tai modernia savustettua sorsanrintaa.