sorsa resepti

Pikaruokaa sorsasta: roseerinta

4
30 min/ (aktiivinen/passiivinen)
Markus Maulavirran rose-sorsanrinta valmistuu nopeasti ja maistuu ensikertalaiselle sorsanmaistajallekin.
Resepti: Markus Maulavirta  25.09.2021

Nopea sorsa: Roseepaistettua rintaa

Ainekset annosta
1 sorsa
voita ruskistamiseen
suolaa
mustapippuria
2–3 dl punaviiniä tai viinimarjamehua
100–150 g voita
1 tl hunajaa tai viinimarjahyytelöä
suolaa
mustapippuria
Valmistus
  1. Irrota nypityn sorsan rinta ja reidet rangasta. Koivet kannattaa säästää myöhemmäksi, mahdollisen patasorsan haudutuksen seuraksi, sillä ne ovat niin sitkeitä, että vaativat kunnon haudutuksen.
  2. Lämmitä pannu ja laita voinokare pannuun. Kun voi alkaa vaahdota, lisää rinta ja reisipalat. Ruskista lihat huolella molemmin puolin, kaksi–kolme minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta lihat pois pannulta ja kääri foliopakettiin. Anna vetäytyä työlaudalla vartin verran, ennen kuin leikkaat lihat viipaleiksi.
  4. Valmista sillä aikaa kastike. Kaada kuumalle pannulle pari desiä punaviiniä tai viinimarjamehua ja kiehauta kovalla lämmöllä hetki. Kuutioi kylmä voi ja vispaa kuutiot joukkoon. Mausta hunajalla tai hyytelöllä, ripauta hiukan suolaa ja mustapippuria herätteeksi.
  5. Tarjoa lisukkeena paistettuja perunoita ja vihersalaattia.

Eikö tämä resepti kiinnostanut? Kokeile Ari Ruohon Sorsapataa ja riistakermakastiketta tai modernia savustettua sorsanrintaa.