Villisian kassleria ja karamellisoitua sipulia oluessa
1 kpl | villisian kassleri |
1/2 pullo | olutta |
2 | sipulia |
voita | |
suolaa | |
katajanmarjoja | |
valkosipulia |
Suolaa kassler ja ruskista se pannulla voissa katajanmarjojen ja valkosipulin kanssa.
Pilko sipuli ja ruskista se voissa toisella pannulla ja lisää olut.
Laita kassler uunivuokaan ja lisää sipulit päälle.
Lihan voi kypsentää kannellisessä uunivuossa tai paistopussissa. Kypsennä kassleria 120-140 -asteessa noin neljä tuntia. Katso välillä, että nestettä on riittävästi. Mitä pidempi aika ja matalampi lämpötila, sitä parempi lopputulos. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.
Sikahyvää kassleria
Riistaa voi metsästää monesta syystä. Esimerkiksi raikas ulkoilma, jännittynyt odotuksen tunne sekä metsästykseen liittyvät sosiaaliset tai epäsosiaaliset tilanteet ovat hyviä syitä metsästää. Jos kysytään keittiömestari Ari Ruoholta, on saaliiksi saatu herkullinen riistanliha kuitenkin ehkä paras syy harrastukselle.
Kassleria maustaa lempeä olut.
– Vaikka villisian metsästyksessä on omat haasteensa tai tietyt hankaluudet saaliin saamisen jälkeenkin, on villisian liha todella maukasta ja ainakin minulle todellinen kannuste lähteä metsälle, Ruoho pohtii.
Villisika tulee kypsentää asianmukaisesti. Villisikaa ei syödä raakana ja trikiinitarkastus tulee olla tehtynä.
– Mitä pidempään lihaa kypsentää, sitä matalampi tulisi lämpötilan olla. Pitkä kypsennysaika murevoittaa lihan ja siitä tulee aivan sikahyvää, vai pitäisikö sanoa aivan törkeän hyvää, Ruoho nauraa arpoen kumpaa lempilausahduksistaan käyttäisi.
Uuniperunat
400 g perunoita
voita
valkosipulia
timjamia
suolaa
Paahda perunat voissa pannulla valkosipulin kanssa ja lisää suola. Laita timjami hetkeksi pannulle paahtamisen loppuvaiheessa. Nosta perunat pannulta yrttien kanssa uunipellille ja paista perunoita 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan perunoiden koosta riippuen.
Perunat ovat valmiita, kun ne ovat sisältä asti pehmeitä.