Villisian kassleria ja karamellisoitua sipulia oluessa - katso video

Villisian kassleria ja karamellisoitua sipulia oluessa - katso video

30 min/4 h (aktiivinen/passiivinen)
Keskiarvo: 3.7 (3 ääntä)
Villisianliha on herkullista, ja tämän kasslerin makua täydentää lempeä olut.
Teksti: Suvi Honkavaara  Resepti: Ari Ruoho  Video: Mediafarmi  13.11.2020

Villisian kassleria ja karamellisoitua sipulia oluessa

Ainekset annosta
1 kpl villisian kassleri
1/2 pullo olutta
2 sipulia
voita
suolaa
katajanmarjoja
valkosipulia
Valmistus
  1. Suolaa kassler ja ruskista se pannulla voissa katajanmarjojen ja valkosipulin kanssa.
  2. Pilko sipuli ja ruskista se voissa toisella pannulla ja lisää olut. 
  3. Laita kassler uunivuokaan ja lisää sipulit päälle.
  4. Lihan voi kypsentää kannellisessä uunivuossa tai paistopussissa. Kypsennä kassleria 120-140 -asteessa noin neljä tuntia. Katso välillä, että nestettä on riittävästi. Mitä pidempi aika ja matalampi lämpötila, sitä parempi lopputulos. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.

Uuniperunat

Ainekset annosta
400 g perunoita
voita
valkosipulia
timjamia
suolaa
Valmistus
  1. Paahda perunat voissa pannulla valkosipulin kanssa ja lisää suola. Laita timjami hetkeksi pannulle paahtamisen loppuvaiheessa. Nosta perunat pannulta yrttien kanssa uunipellille ja paista perunoita 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan perunoiden koosta riippuen.
  2. Perunat ovat valmiita, kun ne ovat sisältä asti pehmeitä.

 

Katso resepti videolta

 

Lisää villisikareseptejä

Kokeile villisian ribsejä BBQ-soosilla. Kyytipojiksi marinoidaan kotimaista kaalia.

Syksyn sadosta pyöräytetään villisian kyljyksiä metsäsienikermakastikkeessa.