Villisianliha on herkullista, ja tämän kasslerin makua täydentää lempeä olut.
Villisian kassleria ja karamellisoitua sipulia oluessa
Ainekset
annosta
1 kpl | villisian kassleri |
1/2 pullo | olutta |
2 | sipulia |
voita | |
suolaa | |
katajanmarjoja | |
valkosipulia |
Valmistus
- Suolaa kassler ja ruskista se pannulla voissa katajanmarjojen ja valkosipulin kanssa.
- Pilko sipuli ja ruskista se voissa toisella pannulla ja lisää olut.
- Laita kassler uunivuokaan ja lisää sipulit päälle.
- Lihan voi kypsentää kannellisessä uunivuossa tai paistopussissa. Kypsennä kassleria 120-140 -asteessa noin neljä tuntia. Katso välillä, että nestettä on riittävästi. Mitä pidempi aika ja matalampi lämpötila, sitä parempi lopputulos. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.
Uuniperunat
Ainekset
annosta
400 g | perunoita |
voita | |
valkosipulia | |
timjamia | |
suolaa |
Valmistus
- Paahda perunat voissa pannulla valkosipulin kanssa ja lisää suola. Laita timjami hetkeksi pannulle paahtamisen loppuvaiheessa. Nosta perunat pannulta yrttien kanssa uunipellille ja paista perunoita 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan perunoiden koosta riippuen.
- Perunat ovat valmiita, kun ne ovat sisältä asti pehmeitä.
Katso resepti videolta
Lisää villisikareseptejä
Kokeile villisian ribsejä BBQ-soosilla. Kyytipojiksi marinoidaan kotimaista kaalia.
Syksyn sadosta pyöräytetään villisian kyljyksiä metsäsienikermakastikkeessa.