Villisian ribsit bbq kastikkeessa
noin 2 kg | villisian kylkeä |
1 rkl | suolaa |
1 | sipuli |
1 | varsiselleri |
3 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | öljyä |
100 g | tomaattipyrettä |
2 tl | jauhettua chipotle-chilijauhetta (savuchilijauhetta) |
2 dl | kastikepohjaa (punaviini/demiglase) |
Pilko kasvikset ja kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota.
Lisää tomaattipyree ja chipotle-jauhe. Anna hautua ja maustua. Lisää kastikepohja. Anna hautua, kunne kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.
Mausta kylki joka puolelta suolalla. Penslaa päälle reilusti BBQ-kastiketta ennen kypsennystä. Voit maustaa lihan jo edellisenä päivänä.
Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Käytä kannellista uunivuokaa tai paistopussia. Voit myös vakuumikypsentää possun joko vesihauteessa tai kiertovesihauteessa.
Lihan tulee olla niin kypsää, että luu irtoaa helposti vedettäessä. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.
Marinoitua kaalia kyytipojaksi
Paahdetut perunat sopivat kaikkien näiden villisikaruokien kaveriksi. Ruoho on itse mieltynyt myös kotimaiseen, edulliseen kaaliin, josta saa marinoimalla raikkaan lisukkeen esimerkiksi monille grillatuille riistaherkuille, kuten tässä ribseille.
1 varhaiskaali/suippokaali
2 pikkelöityä chilipaprikaa tai tuoretta chiliä
2 limeä (raastetaan kuori ja puristetaan mehu)
1 tl suolaa
2 tankoa varsiselleriä
1 keltasipuli
1 omena
1 valkosipulin kynsi
kevätsipulia
1 nipullinen korianteria
Leikkaa kaali ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
Raasta limen kuorta ja purista mehut kaalin sekaan. Lisää suola ja sekoita.
Murskaa valkosipulin kynsi ja leikkaa paloiksi. Leikkaa myös korianteri suikaleiksi.
Sekoita kaikki suikaloidut kasvikset kulhossa sekaisin. Anna maustua.