Ribsit valmistetaan ylikypsiksi kannellisessa astiassa, paistopussissa tai vakumoituna vesihauteessa. Ribseihin antaa potkua BBQ-kastike. Kotimaisesta, edullisesta kaalista saa marinoimalla raikkaan lisukkeen.
Villisian ribsit bbq kastikkeessa
Ainekset
annosta
noin 2 kg | villisian kylkeä |
1 rkl | suolaa |
1 | sipuli |
1 | varsiselleri |
3 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | öljyä |
100 g | tomaattipyrettä |
2 tl | jauhettua chipotle-chilijauhetta (savuchilijauhetta) |
2 dl | kastikepohjaa (punaviini/demiglase) |
Valmistus
- Pilko kasvikset ja kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota.
- Lisää tomaattipyree ja chipotle-jauhe. Anna hautua ja maustua. Lisää kastikepohja. Anna hautua, kunne kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.
- Mausta kylki joka puolelta suolalla. Penslaa päälle reilusti BBQ-kastiketta ennen kypsennystä. Voit maustaa lihan jo edellisenä päivänä.
- Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Käytä kannellista uunivuokaa tai paistopussia. Voit myös vakuumikypsentää possun joko vesihauteessa tai kiertovesihauteessa.
- Lihan tulee olla niin kypsää, että luu irtoaa helposti vedettäessä. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.
Marinoitu kaali
Ainekset
annosta
1 | varhaiskaali/suippokaali |
2 | pikkelöityä chilipaprikaa tai tuoretta chiliä |
2 | limeä (raastetaan kuori ja puristetaan mehu) |
1 | tl suolaa |
2 | tankoa varsiselleriä |
1 | keltasipuli |
1 | omena |
1 | valkosipulin kynsi |
kevätsipulia | |
nipullinen korianteria |
Valmistus
- Leikkaa kaali ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
- Raasta limen kuorta ja purista mehut kaalin sekaan. Lisää suola ja sekoita.
- Murskaa valkosipulin kynsi ja leikkaa paloiksi. Leikkaa myös korianteri suikaleiksi.
- Sekoita kaikki suikaloidut kasvikset kulhossa sekaisin. Anna maustua.
Katso video reseptistä
Lisää villisikareseptejä
Villisian kassleri mehukkaassa olutkasitteessa saa makeutta karamellisoidusta sipulista. Ai että!
Syksyn sadosta pyöräytetään villisian kyljyksiä metsäsienikermakastikkeessa.