Villisian ribsit bbq kastikkeessa

Villisian ribsit bbq-kastikkeessa - katso video

4
30 min/3 h 30 min (aktiivinen/passiivinen)
Ribsit valmistetaan ylikypsiksi kannellisessa astiassa, paistopussissa tai vakumoituna vesihauteessa. Ribseihin antaa potkua BBQ-kastike. Kotimaisesta, edullisesta kaalista saa marinoimalla raikkaan lisukkeen.
Teksti: Suvi Honkavaara  Resepti: Ari Ruoho  Video: Mediafarmi  24.09.2020

Villisian ribsit bbq kastikkeessa

Ainekset annosta
noin 2 kg villisian kylkeä
1 rkl suolaa
1 sipuli
1 varsiselleri
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
100 g tomaattipyrettä
2 tl jauhettua chipotle-chilijauhetta (savuchilijauhetta)
2 dl kastikepohjaa (punaviini/demiglase)
Valmistus
  1. Pilko kasvikset ja kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota.
  2. Lisää tomaattipyree ja chipotle-jauhe. Anna hautua ja maustua. Lisää kastikepohja. Anna hautua, kunne kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Mausta kylki joka puolelta suolalla. Penslaa päälle reilusti BBQ-kastiketta ennen kypsennystä. Voit maustaa lihan jo edellisenä päivänä. 
  4. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Käytä kannellista uunivuokaa tai paistopussia. Voit myös vakuumikypsentää possun joko vesihauteessa tai kiertovesihauteessa.
  5. Lihan tulee olla niin kypsää, että luu irtoaa helposti vedettäessä. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.

Marinoitu kaali

Ainekset annosta
1 varhaiskaali/suippokaali
2 pikkelöityä chilipaprikaa tai tuoretta chiliä
2 limeä (raastetaan kuori ja puristetaan mehu)
1 tl suolaa
2 tankoa varsiselleriä
1 keltasipuli
1 omena
1 valkosipulin kynsi
kevätsipulia
nipullinen korianteria
Valmistus
  1. Leikkaa kaali ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  2. Raasta limen kuorta ja purista mehut kaalin sekaan. Lisää suola ja sekoita.
  3. Murskaa valkosipulin kynsi ja leikkaa paloiksi. Leikkaa myös korianteri suikaleiksi.
  4. Sekoita kaikki suikaloidut kasvikset kulhossa sekaisin. Anna maustua.

 

Katso video reseptistä

 

Lisää villisikareseptejä

Villisian kassleri mehukkaassa olutkasitteessa saa makeutta karamellisoidusta sipulista. Ai että!

Syksyn sadosta pyöräytetään villisian kyljyksiä metsäsienikermakastikkeessa.