Villisian kyljyksiä metsäsieni-kermakastikkeessa - video

Villisian kyljyksiä metsäsieni-kermakastikkeessa - katso video

30 min/30 min (aktiivinen/passiivinen)
Villisian lihan käsittely ja laittaminen ei juurikaan eroa kotisiasta valmistetun aterian kokkaamisesta.
Resepti: Ari Ruoho  Video: Mediafarmi  08.10.2020

Villisian kyljyksiä metsäsieni-kermakastikkeessa

Ainekset annosta
1 kg villisian kyljyksiä
1 sipuli
6-10 valkosipulia
2 dl kermaa
1 dl kuivattuja metsäsieniä
1 rkl sinappia
1 omena
4 porkkana (uuniporkkana)
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä (timjami, rosmariini ja lipstikka)
Valmistus

Paista kyljykset pannulla voissa molemmilta puolilta tummaksi. Lisää pilkottu sipuli ja sienet. Anna lämmetä pannulla hetki. Lisää kerma ja mausta.

Anna kyljysten hautua kastikkeen kansssa noin 10 minuuttia pannulla tai uunissa. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.

Kypsytä porkkanat uunissa pehmeiksi. Lämmitä porkkanat pannulla ja lisää omenalohkot mukaan.

 

– Sen olen huomannut, että villisiasta ei jää sellaista hieman kitkerää jälkimakua suuhun, joka kotisiasta joskus jää, keittiömestari Ari Ruoho toteaa.

– Ulkofileestä on helppo leikata kyljykset, jotka tiristetään pannulla ihanan kullanruskeiksi. Kyljysten kavereiksi sopii kermainen, metsäsienillä ryyditetty kastike. Omena on porsaan kanssa ihan klassikkoyhdistelmä ja tässäkin ateriassa lisukkeena.