Ulkofileestä on helppo leikata kyljykset, jotka tiristetään pannulla ihanan kullanruskeiksi. Kyljysten kavereiksi sopii kermainen, metsäsienillä ryyditetty kastike. Omena on porsaan kanssa ihan klassikkoyhdistelmä ja tässäkin ateriassa lisukkeena.
Villisian kyljyksiä metsäsieni-kermakastikkeessa
Ainekset
annosta
1 kg | villisian kyljyksiä |
1 | sipuli |
6-10 | valkosipulia |
2 dl | kermaa |
1 dl | kuivattuja metsäsieniä |
1 rkl | sinappia |
1 | omena |
4 | porkkana (uuniporkkana) |
suolaa ja pippuria | |
tuoreita yrttejä (timjami, rosmariini ja lipstikka) |
Valmistus
- Paista kyljykset pannulla voissa molemmilta puolilta tummaksi. Lisää pilkottu sipuli ja sienet. Anna lämmetä pannulla hetki. Lisää kerma ja mausta.
- Anna kyljysten hautua kastikkeen kansssa noin 10 minuuttia pannulla tai uunissa. Ruokavirasto suosittelee villisian sisälämpötilaksi vähintään 70 astetta.
- Kypsytä porkkanat uunissa pehmeiksi. Lämmitä porkkanat pannulla ja lisää omenalohkot mukaan.
Katso reseptivideo
Lisää villisikareseptejä
Kokeile villisian ribsejä BBQ-soosilla. Kyytipojiksi marinoidaan kotimaista kaalia.
Villisian kassleri mehukkaassa olutkasitteessa saa makeutta karamellisoidusta sipulista. Ai että!