Hirvet potkat tummassa olutliemessä
4 | potkakiekkoja |
2 | porkkanaa |
2 | sipulia |
2 oksaa | rosmariinia |
suolaa | |
pippuria | |
1 pullo | olutta |
3 dl | vettä |
Ruskista potkakiekot voissa pannulla. Mausta suolalla ja rosmariinilla.
Lisää olut ja vettä niin että potkat peittyvät.
Kypsennä padassa, paistopussissa tai ”sousvide”-vakuumipussissa.
4 tuntia 160C tai 8 tuntia 90C. Pidempi aika antaa paremman lopputuloksen.
Kypsyys on hyvä, kun luu irtoaa lihasta nostaessa.
Uuniperunat
4 | isoa perunaa |
suolaa | |
1 rkl | rypsiöljyä vai voita |
muutama tuoreen yrtin oksa |
Leikkaa isoihin perunoihin veitsellä viiltoja noin 5 mm välein. Viillot saavat olla melkein läpi mutta niin että perunat pysyvät kuitenkin kasassa.
Laita yrttejä viiltoihin ja suolaa päälle. Lisää voi päälle.
Kypsennä perunat uunissa 180C noin 1 tunnin.
Hirvenlihan ja oluen liitto on monilla erätulilla ja kotikeittiöiden pöytien ääressä toimivaksi todettu ja kaikessa syntisessä herkullisuudessaan siunattu. Potkaliemeen sopivat erityisesti tummat oluet ja niitä löytyy esimerkiksi kotimaisten pienpanimoiden valikoimista nykyään mukavasti. Potkien kanssa avainasemassa on piiiitkä haudutusaika.
- Kyllähän tätä tehdessä ehtii käydä nuolukiven tarkistamassa tai lyhyen ajon passiin asettua, naurahtaa mies reseptin takana, ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.